Sådan laver du stripetti squash

Har du hørt om stripetti squash? Eller spaghetti squash? Det er den her fine grøntsag, som godt kan ligne et græskar lidt. Den har også sådan en gul/orange farve inden i og så kan den laves til en sund variant af spaghetti. Det er derfor, at den bliver spaghetti squash.

Den er super nem at tilberede og så kan man spise den som tilbehør i stedet for almindelig spaghetti. Det er et sundt alternativ, hvis man gerne vil spare på kalorierne eller blot have lidt ekstra grøntsager.

Læs videre her nedenunder, hvis du vil lære hvordan man tilbereder den.

Tilberedning af stripetti / spaghetti squash

Stripetti squash

  1. Først skal du finde et skærebræt og en god kniv.

Halver

2. Stripetti squashen halveres på midten.

Sådan her ser stripetti squash ud

Sådan her ser den ud inden i. Kernerne skal ud. De fjernes let med en ske, på samme måde, som når man udhuler græskar.

Kernerne skal fjernes fra din spaghetti squash

3. Når kernerne er fjernet, så pensler du squashen med lidt olie og lægger herefter den med indersiden ned af på en bageplade beklædt med bagepapir. Sådan laver du stripetti squash

4. Bag dine squash ved 190 grader varmluft i 40 minutter.

så bages de

5. Efter de er bagt, så skulle de gerne se nogenlunde sådan her ud. Nu er du klar til at lave de fine strenge af squash. Det gør du ved at tage to gafler og rive squashen fra hinanden. Sådan laver du stripetti squash

Den færdige spaghetti squash

Sådan her ser det færdige resultat ud. Du kan som sagt spise det som tilbehør eller som erstatning for almindelig spaghetti. Smagsmæssigt er den meget mild og du kan derfor også krydre den med lidt krydderier, hvis du gerne vil have en kraftigere smag.

Du kan eksempelvis spise den med den her mega gode kødsauce fra vores spaghetti bolognese. Det er sund, nærende og lækker aftensmad. Vi håber, at du kunne bruge den her guide til stripetti squash / spaghetti squash og at du har lyst til at eksperimentere med den her spændende grøntsag.

Følg også gerne med på Instagram, hvor vi hver dag lægger spændende nye opskrifter op.

Skriv en kommentar