Sådan smelter du chokolade i mikroovn Sådan smelter du chokolade i mikroovn Opskrift til 300600900 g. Opskrift til 300 g. Forberedelsestid 0 minutter Tilberedelsestid 5 minutter Samlet tid 5 minutter Del Pin Print Beskrivelse Du kan nemt smelte og temperere chokolade i mikroovn. Det er især genialt, hvis du skal smelte mindre mængder. Ingrediensliste 300 g. mørk chokolade Fremgangsmåde Smelte chokolade i mikroovn Hak chokoladegroft (medmindre du bruger chokoladeknapper) og kom det op i en skål, som kan tåle at gå i mikroovnen. Giv det intervaller af 20-30 sekunder ad gangen. Rør i det undervejs og bliv ved med at give chokoladen korte intervaller indtil det er smeltet. Tag skålen ud og lad evt. chokoladen køle en smule af, inden du skal bruge det. Temperere chokolade i mikroovn Hak chokoladegroft (medmindre du bruger chokoladeknapper) og kom det op i en skål, som kan tåle at gå i mikroovnen. Giv det intervaller af 20-30 sekunder ad gangen. Rør i det undervejs og bliv ved med at give chokoladen korte intervaller indtil det er smeltet. Brug et digitalt termometer eller sukkertermometer, så du hele tiden har styr på temperaturen på chokoladen. Den må ikke overstige 34 grader. Når temperaturen begynder at nærme sig 31-32 grader, så giver du chokoladen kortere intervaller (det går nemlig hurtigt med temperaturen til sidst). Giv den evt. bare intervaller af 5-10 sekunder i mikroovnen. Når chokoladen er 32-33 grader, så er den klar og tempereret. Bedøm denne ret Lås skærm Guide til smeltet chokolade i mikroovnen Du kan nemt smelte og temperere chokolade i mikroovn. Det er en nem måde at smelte chokolade på, som ikke sviner eller som kræver lang tid. Det kræver blot en skål, som kan tåle at gå i mikroovnen og så chokolade. Det vigtigste, når det gøres i mikroovn er, at det gøres i korte intervaller. En mikrobølgeovn er kraftig og det er derfor vigtigt, at man ikke giver chokoladen for lang tid. Ellers kan du risikere, at chokoladen brænder på og der er altså ikke noget værre end brændt og spildt chokolade. Så for at undgå det, så smeltes det i korte intervaller, så kan man nemmere styre hele processen. Smeltet chokolade kan bruges til at overtrække flødeboller, til fyldte chokolader, til snacks og generelt bare til at overtrække med. Der der dog forskel på om du blot skal bruge smeltet eller tempereret chokolade. Når vi laver kager og skal bruge smeltet chokolade, så er det nemlig ikke så vigtigt, at det er tempereret. Tempereret chokolade er vigtig, når det drejer sig om overtræk eksempelvis. Så her giver vi dig en guide til begge dele. LÆS OGSÅ: Få flere tips og tricks til madlavningen her Smelt chokolade i mikroovn Uanset om du bare skal smelte chokolade eller om du skal temperere chokolade i mikrobølgeovn, så er det super nemt. Når først det sidder på rygraden, så kommer du ikke til at smelte chokolade på andre måder, når du skal bruge mindre portioner. Det kræver selvfølgelig, at man har en mikroovn. Men har du det, så er du godt på vej og det kan være en kæmpe hjælp i køkkenet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.