Salatbowl med kyllingespyd

Salatbowl med kyllingespyd
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En lækker og sund salatbowl med kyllingespyd i teriyaki. Nemme bowls med kylling, som laves med kyllingeinderfilet fra De Danske Familiegårde.

Ingrediensliste

  • Kyllingespyd med teriyaki

  • 8 stk. grilspyd
  • 600 g. kyllingeinderfilet fra de Danske Familiegårde
  • 4 spsk. teriyaki
  • Fyld til bowl

  • 160 g. ris (ukogt vægt)
  • 1 stk. mango
  • 1 bundt radiser
  • 250 g. frosne edamamebønner uden bælg
  • 2 stk. hjertesalat
  • 2 stk. avocado
  • 100 g. syltede rødløg
  • 100 g. saltede peanuts
  • 4 tsk. sesamfrø
  • 4 spsk. chilimayo
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Kog ris efter pakkens anvisning og sæt herefter til side.
  2. Mariner kyllingeinderfilet i teriyaki. Sæt så to inderfileter på et grillspyd. Fortsæt sådan med alle spydene.
  3. Grill kyllingespydene eller steg dem på pande. De kan også laves i airfryer.
  4. Klargør alle grøntsager.
  5. Skær mango i tern og radiser i tynde skiver. Hak hjertesalat groft.
  6. Skær avocado i tynde skiver.
  7. Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand udover. Lad stå kort og hæld så vandet fra.
  8. Kom alle de forskellige elementer i små skåle, så man selv kan bygge sin bowl.
  9. Server med kyllingespyd og chilimayo, sesamfrø og saltede peanuts på toppen.

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde

Opskrift på salatbowl med kyllingespyd

Den lækreste salatbowl med kyllingespyd af inderfilet marineret i teriyaki. En bowl fyldt med masser af farverige grøntsager og kylling elsker vi! Det er nem aftensmad eller frokost, som vi ofte laver. Vi laver det ofte som byg-selv, så man selv kan bygge sin egen bowl. Det fungerer rigtig godt, når man har børn også, da man så blot kan bygge sin bowl, som man selv har lyst til. Her består elementerne af kogte ris, mango, edamamebønner, radiser, avocado, salat, syltede rødløg, saltede peanuts og så hovedelementet, som er kyllingespyd.

Til kyllingespydene har vi brugt kyllingeinderfilet fra De Danske Familiegårde. Det er så genialt at bruge inderfilet til kyllingespyd! De har nemlig den perfekte størrelse, så man behøves ikke at skære dem yderligere ud. Her er de marineret i teriyaki, men du kan jo marinere dem i præcis det, som du har lyst til. Udover at inderfilet er nemt at bruge til kyllingespyd, så er inderfilet fra De Danske Familiegårde også et godt valg. De Danske Familiegårde har nemlig en målsætning om bedre dyrevelfærd. Derfor er kyllingerne af langsomt voksende race med naturlig vækst og de er ikke behandlet med antibiotika.

LÆS OGSÅ: Sticky kylling med ris og grøntsager

Salatbowl med kyllingespyd

Bowl med kylling og grønt

En bowl med kylling og grønt er det nemme valg til en sund og mættende aftensmad. Derudover er kyllingeinderfilet det hurtige valg, da tilberedningstiden er kort. Inderfilet er fedtfattig, proteinrig og mør, så den er jo helt perfekt i sådan en bowl som denne. Men vi må altså lige slå endnu et slag for hvor nem indefileten er at sætte på grillspyd og grille. Som sagt, så har vi marineret i teriyaki, men den kunne også være lækker i BBQ sauce, i en hjemmelavet marinade eller lignende. Vi er i hvert fald sikre på, at det bliver en go-to, når det gode sommervejr kommer tilbage og vi igen skal have gang i grillmaden for alvor.

Salatbowl med kyllingespyd

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar