Sirupskage med appelsin og chokolade

sirupskage med appelsin og chokolade
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på gammeldags sirupskage med appelsin, smørcreme og chokolade på toppen. Det er en klassiker og en rigtig julekage.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 100 g. brun farin
  • 200 g. lys sirup
  • 50 g. smør
  • 2 dl. kærnemælk
  • 1,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. natron
  • 200 g. hvedemel
  • Fyld

  • 100 g. smør
  • 100 g. flormelis
  • 4 spsk. appelsinmarmelade
  • Chokoladeglasur

  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Bund

  1. Smelt smør.
  2. Bland smeltet smør med brun farin og sirup.
  3. I en skål blandes hvedemel, natron, kanel og nellike.
  4. Bland skiftevis kærnemælk og de tørre ingredienser i blandingen med smør, farin og sirup. Vend det rundt, indtil du har en ensartet dej.
  5. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden og smør siderne med smør.
  6. Hæld dejen i formen.
  7. Bag bunden i midten af ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 40 minutter.
  8. Tag bunden ud og lad dem afkøle helt.
  9. Når den er kold, så skæres den til. Hvis den buler meget på toppen, så skæres den til.
  10. Del den på midten, så du får 2 lige store bunde.

Fyld

  1. Tag smør ud, så det bliver en anelse blødt.
  2. Pisk smør med flormelis, indtil du har en cremet og luftig masse.
  3. Placer en af kagebundene på et fad. Smør først med appelsinsyltetøj og fordel herefter smørcremen ovenpå.
  4. Placer den anden kagebund ovenpå.

Chokoladeglasur

  1. Hak chokolade groft.
  2. Varm fløde op i en lille gryde. Når fløden er lige under kogepunktet, så tages gryden af blusset.
  3. Tilsæt chokolade og rør det hele godt rundt, indtil du har en ensartet glasur. Lad dem køle af 5 minutter, inden den fordeles på hele kagen.
  4. Opbevar kagen et køligt sted indtil servering.
  5. Den kan sagtens holde sig et par dage og er faktisk endnu bedre på 2. dagen.
Bedøm denne ret

Opskrift på sirupskage med appelsin og chokolade

En lækker og nem opskrift på en gammeldags og saftig sirupskage med appelsin, smørcreme og chokolade. En rigtig gammel klassiker, som du sikkert har fået serveret ved din mormor eller farmor. Nogle kalder det også en sirupslagkage, men uanset hvad du kalder den, så er det en super lækker kage.

Den er nem at lave og kræver ikke store færdigheder i køkkenet. Når den er færdiglavet, så kan den sagtens holde sig et par dage og den er faktisk endnu bedre på 2. dagen, når den har fået lov til at stå og trække. Hvis du ikke er så meget til appelsinsyltetøj, så kan den også laves med solbærsyltetøj eller du kan undlade syltetøj helt. Du kan også putte appelsin i smørcremen, hvis du er mere til det.

LÆS OGSÅ: Hvide chokoladetrøfler 

sirupskage med appelsin og chokolade

sirupskage med appelsin og chokolade

Sirupskage med kærnemælk

Vi bager vores sirupskager med kærnemælk. Det giver de absolut bedste bunde, som er saftige og på ingen måde tørre. Vi synes nemlig ofte, at sirupskage kan have tendens til at være tør. Men ikke denne! Det lover vi. Du får en super saftig kage med masser af smag og bløde bunde. Det er én af de absolut lækreste julekager!

Skal der ikke æg i bundene?
Nej, det skal der ikke. Vi bager bundene uden. Det er lidt ligesom kanelkage, hvor man også bruger kærnemælk. Her bruger vi heller ikke æg. Og det er faktisk nemt at få lækre bunde alligevel.

sirupskage med appelsin og chokolade

Julekage med sirup

Det er en klassisk julekage med sirup. Kombinationen af de letkrydrede bunde, den bløde smørcreme og så chokolade på toppen. Det er virkelig så lækkert og en juleklassiker, hvis du spørger os. Den vækker i hvert fald altid begejstring, når vi serverer den. Både ved gamle og unge.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Er rigtig glad for jeres side, lækkert mad og lækkere kager, men jeg har desværre ikke en varmluftovn , så hvis det ikke er for meget besværligt kunne i så ikke være søde også at skrive hvor mange grader det skal have i en almindelig ovn og hvor mange minutter.
    Tak på forhånd
    Jane

    1. Hej Jane,

      Skønt at høre, at du bruger vores side! 🙂
      Når du bruger alm. ovn, så er det bare altid 10 grader varmere end varmluft. Men vi skal nok se om vi kan blive beder til at skrive det på også.

      Kh

  2. Heeei,
    Vil lige fortælle jer at jeg bare er fuldstændig vil med jeres sirupskage, har bagt den rigtig mange gange nu.
    Jeg laver den dog med aprikos mamelade istedet for, og gir den kun 25 min. På varmluft.
    Mange tak for jeres dejlige opskrifter?

  3. Min smørcreme var meget fast da den skulle serveres. Er det fordi den har stået for koldt eller måske er pisket for lidt??

  4. Tak for jeres fantastiske opskrifter og side!
    Skal resten af kagen her i køleskabet efter man har smurt smørcremen på og spist den første del??

    1. Hejsa,

      Tak for de søde ord! Ja kagen skal på køl, men tag den gerne ud lidt før den skal spises igen, så cremen ikke er iskold 🙂

      Kh

  5. Bedste sirupslagkagebunde ever!!!
    Har prøvet flere forskellige opskrifter og jeres vinder med flere længder.
    Jeg ganger jeres opskrift med 1,5 og bager i en 26 cm. form – så er der rigeligt til en kageglad familie.
    God jul til jer.
    Mvh Jonna

  6. Hej – jeg er vist nødt til at prøve at bage jeres sirupskage med alle de roser, den får 🙂
    Når jeg skal bruge den fredag eftermiddag, kan jeg så bage den allerede onsdag, eller er det bedre at vente med at bage den til torsdag?

  7. Hej 🙂
    Hvad er forskellen på jeres honningkage og denne sirupskage? Så vidt jeg kan se er det kun sirup og honning der er forskellen, men hvordan smagsmæssigt?
    Ps. Har lavet jeres honningkage og den er genial! Man er altid sikker på et lækkert resultat med jeres opskrifter!! Det er ret vildt ! Stor ros 🙂

    1. Hej Fie,

      Ja det er blot honning og sirup, som er byttet ud. Honning har alligevel en anden sødme og smag i sig end sirup har. Altså sirup er mere bare sød i det, hvor vi synes, at honning har en lidt kraftigere smag, så man ved, at det er honning. Giver det mening? 😀 Og tusind tak for de søde ord! Det er vi bare så glade for altså. Glædelig jul til dig!

      Kh

  8. Ja, det giver mening 😅 Tak for svar! Jeg må hellere bage sirupskagen så jeg kan smage forskel 🤪 Glædelig jul til jer også!

  9. Hejsa
    Jeg har tænkt mig at bage denne kage til en fest. Hvis jeg skal bage den i ovns plade, hvor mange gange skal ingrediens gange med?

    Vh

  10. Hejsa.
    Det lyder som en lækker kage 😍
    Jeg har ikke mulighed for at købe kærnemælk, hvad anbefaler i som alternativ?
    Venlig hilsen

  11. Hej
    Har lige sat min første sirupskage i ovnen og ser nu, at der i kommentaren står, at I bruger håndmixer.. Men der står bare ‘bland’ i opskriften – ikke pisk. Så jeg har ikke pisket sukker-smør-blandingen. Håber at den bliver ok 🤞🏻.
    Håber meget, at I skriver ‘pisk’, hvis det var meningen..
    Venlig hilsen
    Mette

    1. Hej Mette,

      Nej, det er så fint, som du har gjort. Vi har haft gjort begge dele og det betyder ikke så meget i den her opskrift 🙂

      Kh

Skriv en kommentar