Tilmeld nyhedsbrev

Sirupskage med appelsin og chokolade

sirupskage med appelsin og chokolade

Sirupskage med appelsin, smørcreme og chokolade

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

En lækker og nem opskrift på gammeldags sirupskage med appelsin, smørcreme og chokolade på toppen. Det er en klassiker og en rigtig julekage.

Ingrediensliste

Bund

  • 100 g. brun farin
  • 200 g. sirup
  • 50 g. smør
  • 2 dl. kærnemælk
  • 1,5 tsk. kanel
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. natron
  • 200 g. hvedemel

Fyld

  • 100 g. smør
  • 100 g. flormelis
  • 4 spsk. appelsinsyltetøj

Chokoladeglasur

  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

Bund

  1. Smelt smør.
  2. Bland smeltet smør med brun farin og sirup.
  3. I en skål blandes hvedemel, natron, kanel og nellike.
  4. Bland skiftevis kærnemælk og de tørre ingredienser i blandingen med smør, farin og sirup. Vend det rundt, indtil du har en ensartet dej.
  5. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden og smør siderne med smør.
  6. Hæld dejen i formen.
  7. Bag bunden i midten af ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 40 minutter.
  8. Tag bunden ud og lad dem afkøle helt.
  9. Når den er kold, så skæres den til. Hvis den buler meget på toppen, så skæres den til.
  10. Del den på midten, så du får 2 lige store bunde.

Fyld

  1. Tag smør ud, så det bliver en anelse blødt.
  2. Pisk smør med flormelis, indtil du har en cremet og luftig masse.
  3. Placer en af kagebundene på et fad. Smør først med appelsinsyltetøj og fordel herefter smørcremen ovenpå.
  4. Placer den anden kagebund ovenpå.

Chokoladeglasur

  1. Hak chokolade groft.
  2. Varm fløde op i en lille gryde. Når fløden er lige under kogepunktet, så tages gryden af blusset.
  3. Tilsæt chokolade og rør det hele godt rundt, indtil du har en ensartet glasur. Lad dem køle af 5 minutter, inden den fordeles på hele kagen.
  4. Opbevar kagen et køligt sted indtil servering.
  5. Den kan sagtens holde sig et par dage og er faktisk endnu bedre på 2. dagen.

Bedøm denne ret

Lækker opskrift på sirupskage med appelsin og chokolade

En lækker og nem opskrift på en gammeldags sirupskage med appelsin, smørcreme og chokolade. En rigtig gammel klassiker, som du sikkert har fået serveret ved din mormor eller farmor. Nogle kalder det også en sirupslagkage, men uanset hvad du kalder den, så er det en super lækker kage.

Den er nem at lave og kræver ikke store færdigheder i køkkenet. Når den er færdiglavet, så kan den sagtens holde sig et par dage og den er faktisk endnu bedre på 2. dagen, når den har fået lov til at stå og trække. Hvis du ikke er så meget til appelsinsyltetøj, så kan den også laves med solbærsyltetøj eller du kan undlade syltetøj helt. Du kan også putte appelsin i smørcremen, hvis du er mere til det.

LÆS OGSÅ: Hvide chokoladetrøfler 

sirupskage med appelsin og chokolade

sirupskage med appelsin og chokolade

sirupskage med appelsin og chokolade

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej
    Er rigtig glad for jeres side, lækkert mad og lækkere kager, men jeg har desværre ikke en varmluftovn , så hvis det ikke er for meget besværligt kunne i så ikke være søde også at skrive hvor mange grader det skal have i en almindelig ovn og hvor mange minutter.
    Tak på forhånd
    Jane

    1. Hej Jane,

      Skønt at høre, at du bruger vores side! 🙂
      Når du bruger alm. ovn, så er det bare altid 10 grader varmere end varmluft. Men vi skal nok se om vi kan blive beder til at skrive det på også.

      Kh

  2. Heeei,
    Vil lige fortælle jer at jeg bare er fuldstændig vil med jeres sirupskage, har bagt den rigtig mange gange nu.
    Jeg laver den dog med aprikos mamelade istedet for, og gir den kun 25 min. På varmluft.
    Mange tak for jeres dejlige opskrifter😉

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven