Skidne æg

skidne æg
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på skidne æg med sennepssovs, bacon og frisk purløg. En klassisk påskeret til årets påskefrokost.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æg
  • 20 g. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 dl. mælk
  • 0,25 bundt salt/peber
  • 0,25 bundt purløg
  • 50 g. bacon i skiver
  • 4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde

  1. Bring en gryde med vand i kog.
  2. Når vandet koger, så lægges æg i (brug evt. en ske til at sænke dem i vandet) og lad dem koge 7 minutter.
  3. Hæld vandet fra og fyld gryden op med koldt vand. Lad æggene køle en smule af
  4. Pil dem.
  5. I en gryde smeltes smør. Tilsæt hvedemel og rør godt til en smørbolle.
  6. Tilsæt mælk og sennep. Smag til med salt/peber.
  7. Lad sovsen koge en smule op under omrøring. Skru ned for blusset og lad saucen stå ved lav varme. Rør jævnligt.
  8. Varm en pande op uden fedtstof.
  9. Steg bacon på panden.
  10. Gør en tallerken klar med et stykke køkkenrulle på. Når bacon er færdigstegt, så placeres det på tallerkenen.
  11. Anret et fad med sovs i bunden. Halver æg og læg dem ovenpå. Drys med bacon og finthakket purløg.
  12. Server med rugbrød.
Bedøm denne ret

Opskrift på skidne æg

Skidne æg er en klassisk påskeret til årets påskefrokost. Selvom selve navnet måske ikke lyder helt vildt fantastisk, så smager det altså virkelig godt. Retten består af en sennepssovs, som toppes med koge æg, bacon og finthakket purløg. Retten serveres med rugbrød eller franskbrød. Det er virkelig nemt at lave og et fast indslag hos mange til påskefrokosten.

Det er en utrolig simpel ret, som ikke kræver mange ingredienser. Selve saucen kan også laves på forhånd, så den blot skal varmes op inden servering og toppes med kogte æg og bacon. Du kan desuden selv vælge hvordan du vil koge æggene. Vi giver dem 7 minutter. Så får de nemlig en blød midte, hvilket vi godt kan lide. Kan du bedre lide dem hårdkogte, så kog dem 9-10 minutter i stedet.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter til påskefrokosten

skidne æg

Æg i sennepssovs

Det er i princippet blot kogte æg i sennepssauce. Du kan selv justere hvor kraftig du vil have sennepssmagen. Du kan blot tilføje lidt mere sennep, hvis du ikke synes, at smagen er gennemtrængende nok. Det er, som så meget andet, en smagssag hvor meget man vil have i. Så juster blot selv til.

skidne æg

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar