Snobrødsdej

snobrødsdej
Opskrift til stk. Opskrift til 10 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på snobrødsdej, som giver de absolut bedste snobrød, som du kan lave over bål. Server de færdige snobrød med lækkert tilbehør.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. mælk
  • 30 g. gær
  • 50 g. smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 425 g. hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en lille gryde.
  2. Tag det af og lad det køle af.
  3. Smuldr gær i mælk.
  4. Tilsæt afkølet smør, salt og sukker.
  5. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  6. Sæt dejen til hævning et lunt sted overdækket med et viskestykke i 1 time elle til den er hævet til dobbelt størrelse.
  7. Del dejen i 10 stykker.
  8. Rul delen ud til en tynd pølse. Sno den rundt om din snobrødspind.
  9. Bag snobrødene over bål.
Bedøm denne ret

Opskrift på nem snobrødsdej

Her får du opskriften på en rigtig nem og lækker snobrødsdej. Hver gang vi laver bål, så skal der altid laves snobrød. Det hører sig ligesom bare til, når man alligevel har gang i bålet. Den her dej giver de absolut bedste snobrød, som man faktisk har lyst til at spise ;-).

Du kan spise snobrødene, som de er. Eller du kan pifte dem op med en pølse, syltetøj, nutella, knust pålægschokolade, sennep, ketchup og meget mere! Det er faktisk næsten kun fantasien, som sætter grænser for hvad man kan komme i et færdigbagt snobrød.

LÆS OGSÅ: Bagte kartofler på bål

snobrødsdej

Lav snobrød over bål

Som sagt, så forbinder vi bål med snobrød. Det er samtidig også en super nem og hyggelig ting at lave over bål. Sørg blot for at have et godt bål, som har fået lov til at brænde en smule ud, så der er gode gløder og ikke for mange flammer. Sørg også for at få fat i nogle gode snobrødspinde. Her kan du snitte dine egne eller købe nogle i en butik.

Selve snobrødsdejen laves på forhånd og trilles herefter ud til lange strimler, som man snor rundt om pinden. Og den her dej er super god og nem at arbejde med! Samtidig giver den de absolut bedste og luftige snobrød.

Kan snobrødsdej hæve længere tid end 1 time?

Ja, det kan den sagtens. Så skal du bare tilføje mindre gær. Jo mindre gær, jo længere tid skal den hæve.

Hvor lang skal en snobrødspind være?

En god snobrødspind må gerne være lang. Husk på, at selve snobrødsdejen bliver sat fast ude i de sidste 20-30 cm. af enden, så tag højde for det, når du er på jagt efter en snobrødspind.

Hvilke grene kan bruges til snobrød?

Stort set alle træer kan bruges til snobrødspinde. Gå dog udenom gran.

Hvornår er bålet klar til snobrød?

Snobrød er bedst at lave over gløder og ikke flammer. Vent derfor til at bålet er brændt en smule ud, så det kun er gode gløder, som er tilbage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej,

      Vi bruger kold mælk til lige at sænke temperaturen på smørret. Det kan måske sætte sig lidt, men det gør ikke noget. De bliver æltet ud igen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar