Sønderjysk hvidkål Sønderjysk hvidkål Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på sønderjysk hvidkål. En god omgang gammeldags hvidkål lavet med smør, fløde og stødt muskatnød. Ingrediensliste 500 g. hvidkål 2 spsk. smør 3 dl. piskefløde 1 tsk. sukker 0,5 tsk. stødt muskatnød salt/peber Fremgangsmåde Opvarm vand til hvidkål. Snit hvidkål fint. Når vandet koger kommes hvidkål i – kog i cirka 10 minutter. Si vandet fra og lad hvidkålen blive i gryden. Tilsæt smør og lad det smelte. Herefter tilsættes de øvrige ingredienser. Lad det koge op og skru derefter ned på lavt blus. Lad det simre uden låg i cirka 15 minutter. Smag til med salt, peber og sukker. Tilsæt eventuelt lidt mere piskefløde for rette konsistens. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sønderjysk hvidkål En nem omgang sønderjysk hvidkål, som serveres som tilbehør til aftensmaden. Det er fintsnittet hvidkål, som koges. Herefter hældes vandet fra og der kommes smør, piskefløde og stødt muskatnød i. Det smager skønt og er så nemt at lave. Det spises som alternativ til stuvet hvidkål og smager eksempelvis godt til medisterpølse og frikadeller. Det er ægte mormormad, hvor der ikke er sparet på hverken smør eller fløde. Så kan det jo nærmest kun blive godt – har vi ikke ret i det? Sønderjysk hvidkål er også noget, som ofte spises til jul. Nogen spiser det med kanelsukker på. Vi bruger frisk hvidkål, men der er også mange, som bruger det fintsnittede hvidkål fra frost. Vi kan dog bedst lide det med frisk kål. Som med så meget andet, så kan man godt smage, at det er helt frisk. Det gør en verden til forskel og gør altså retten en tand bedre. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med hvidkål her Gammeldags hvidkål Det er en nem måde at lave gammeldags hvidkål på. Det består jo af ganske få ingredienser, nemlig hvidkål, smør og fløde. Mængderne kan man selv justere på og dermed også selv justere hvor fed retten skal være. Vi elsker sådan en omgang gammeldags hvidkål med nystegte frikadeller til. Det er mormormad, når det er bedst. Og så skal der altså ikke spares på fløden. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.