Solbærmarmelade Solbærmarmelade Opskrift til 12345678910 portion Opskrift til 1 portion Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på hjemmelavet solbærmarmelade, som er lavet på få ingredienser. Solbærsyltetøj smager fantastisk på en bolle med ost. Ingrediensliste 500 g. solbær 250 g. sukker 0,5 spsk. vaniljesukker 0,5 stk. citron Fremgangsmåde Rens og skyl solbær. Kom solbær, sukker, vaniljesukker samt lidt citronsaft i en gryde. Sæt det over og bring det i kog ved middel varme. Rør jævnligt. Når sukkeret er smeltet og bærrene begynder at afgive væske, så skrues der ned for blusset. Lad marmeladen simre i omkring 25-30 minutter, så den får lov til at koge lidt ind. Selvom den måske virker meget flydende, så skal den nok sætte sig, når den bliver kold. Solbær indeholder nemlig naturligt en stor mængde pektin, som får den til at sætte sig. Inden du tager den af, så smag til. Måske du vil have den lidt mere syrlig, så tilføjer du bare lidt ekstra citronsaft. Lad marmeladen køle en smule af, inden den hældes på rengjorte glas, som evt. er skyllet i atamon eller stærk spiritus for længere holdbarhed. Sæt herefter marmeladen på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på solbærmarmelade Hvis du skal lave den lækreste marmelade, så skal du lave den her solbærmarmelade. En intens, smagfuld og lækker marmelade, som bare smager hammergodt på en ostemad. Hvis du er så heldig at kunne plukke solbær et sted eller måske selv har en busk i haven, så er det oplagt at lave hjemmelavet marmelade ud af de lækre bær. Det er så nemt og kræver hverken lang tid eller mange ingredienser. Det smager som sagt godt på en ostemad, men kan også bruges på pandekager, vafler eller som kompot på skyr eller yoghurt. Solbærmarmeladen laves på friske solbær, sukker, citron og lidt vaniljesukker. Man behøves ikke at tilsætte gelatine eller syltesukker, da det naturlige indhold af pektin i solbær er højt. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter med solbær her Solbærsyltetøj opskrift Sådan en omgang solbærsyltetøj skal man ikke undervurdere. Det er altså en syltetøj eller marmelade, hvor der er fart på smagen. Det er en intens og lækker smag, som virkelig fremhæver solbærrenes karakter. Én af vores yndlingsmarmelader og også den marmelade, som ofte bliver serveret sammen med en omgang boller med smør og ost på cafeerne. Kan du ikke få fat i friske solbær, så kan du selvfølgelig også sagtens bruge frosne solbær. Vi har desuden tilføjet lidt vaniljesukker til marmeladen, da vi synes det giver sådan en dejlig smag. Det kan dog sagtens udelades. Derudover kommes der lidt frisk citronsaft i for at give den noget syrlighed. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.