Squashfrikadeller med feta

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på lækre og sprøde squashfrikadeller med feta. De bedste vegetarfrikadeller med squash og fetaost, som har masser af smag.

Ingrediensliste

 • 1 stk. løg
 • 3 fed hvidløg
 • 250 g. squash
 • 2 stk. æg
 • 70 g. rasp
 • 40 g. havregryn
 • 100 g. fetaost
 • salt/peber
 • 1 dl. olivenolie

Fremgangsmåde

 1. Riv squash groft på et rivejern. Vrid det godt for vand.
 2. Placer squash i en skål. Rør det sammen med æg.
 3. Hak løg og hvidløg fint. Du kan evt. også rive løget.
 4. Tilsæt det til din squashblanding.
 5. Tilsæt rasp, havregryn og smuldret feta. Rør det hele godt sammen. Tilsæt til sidst godt med salt og peber.
 6. Lad “farsen” stå og hvile i 5 minutter. Hvis den virker for “tør” efter de 5 minutter, så tilsæt et æg mere. Der kan nemlig være forskel på størrelsen af æg.
 7. Form 12 frikadeller og placer dem evt. på et stykke bagepapir eller en tallerken inden de steges.
 8. Varm en pande op, hvor der er godt med olie på.
 9. Placer alle dine frikadeller på panden.
 10. Steg dem cirka 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
 11. Tag dem af panden og lad dem køle af en smule inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på squashfrikadeller med feta

Vi har opgraderet vores lækre squashfrikadeller med feta i denne opskrift! Vi ville give dem et lidt andet twist og vi elsker frikadeller med fetaost. Så det skulle vi selvfølgelig prøve at lave en squashfrikadelle med! Squashfrikadellen er én af vores yndlings grøntsagsfrikadeller. De er super nemme at lave, smager forrygende og så får man samtidig masser af squash ind i kosten. Squash er snart i sæson og måske du selv har en squashplante i køkkenhaven. Jeg er så heldig, at min svigermor har en del squashplanter og de plejer at producere en stor mængde af squash. Så stor en mængde, at man ofte ikke ved hvad man skal bruge al den squash til. Så når squashsæsonen for alvor er over os, så spiser vi gerne squashdeller en gang om ugen. De er lækre til aftensmad, men er også lækre i madpakken eller til frokost.

De er også børnevenlige. Min søn på snart 2 år elsker dem og de har den helt perfekte konsistens til børn. Vi har ofte sådan et par deller med som en lille snack, hvis vi er ude. Det er nogle gange dejligt at have et alternativ til brød eller frugt, som også mætter lidt mere.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på vegetarfrikadeller her

Squashfrikadeller med feta

Vegetarfrikadeller med feta

Hovedingrediensen i de her vegetarfrikadeller med feta er squash. Derudover bliver der brugt æg, parmesan, havregryn og feta. Vi smuldrer fetaen og kommer den i selve “farsen”. Så kommer der sådan nogle små klumper af fetaost, hvilket smager forrygende. Dellerne bliver stegt i olie og bliver helt sprøde udenpå. Vi kan slet ikke anbefale de her lækre vegetardeller nok. De er fast inventar i vores hverdagskost.

Squashfrikadeller med feta

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar