Stegt flæsk på grill Stegt flæsk på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på stegt flæsk på grill. Lav grillet flæsk og server med nye danske kartofler og persillesovs. Ingrediensliste Stegt flæsk 800 g. flæsk i skiver salt Persillesovs 2 spsk. smør 2,5 spsk. hvedemel 4 dl. mælk 0,5 stk. grøntsagsbouillonterning 2 spsk. citronsaft 1 bundt frisk persille salt/peber Andet 1000 g. kartoffel Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Skræl eller rens kartofler. Vi bruger nye danske kartofler, som er klargjort. Kom kartoflerne op i en gryde og dæk med vand. Bring kartoflerne i kog, tilsæt salt og skru herefter ned. Lad dem simre i 25-30 minutter alt efter størrelsen til de er møre. Herefter hældes vandet fra. Imens hakkes persille fint og sæt til side. Smelt smør i en gryde. Når smørret er smeltet, så tilsættes hvedemel og der piskes godt med et piskeris til det samler sig og steges godt af. Tilsæt så mælk lidt ad gangen, imens der fortsat piskes. Bring det i kog og pisk godt. Juster selv tykkelsen på saucen. Tilsæt evt. mere mælk, hvis du gerne vil have en tyndere sovs. Smuldr bouillonterning i (den skal ikke opløses i vand inden). Pisk godt. Tilsæt finthakket persille og smag til med citronsaft, salt og peber. Tænd grillen og lad den varme godt op i ca. 5-10 minutter. Fordel skiverne af flæsk på inddirekte varme med lidt mellemrum. Drys godt med salt på begge sider. Lad flæsken stege i 5-7 minutter på hver side. Til sidst kan man give dem et par minutter på direkte varme for at opnå den sidste sprødhed. Varm sovsen godt igennem og server den varm sammen med de kogte kartofler, som vendes i frisk persille inden servering, stegt flæsk og evt. syltede rødbeder. Lås skærm Opskrift på stegt flæsk på grill Lav nemt stegt flæsk på grill og server med nye danske kartofler vendt med lidt persille og en hjemmelavet persillesovs. Det er dansk mad, når det er bedst og skal det laves i en sommerudgave, så kan man med fordel grille flæsken. Tricket bag stegt flæsk på grill er at lade det stege ved indirekte varme, så fedtet ikke drypper ned på de åbne flammer. Så kan man nemlig godt risikere, at fedtet brænder og det hele bliver en træls omgang. Men når man griller ved indirekte varme, så fungerer det rigtig godt. I hvert fald indtil det værste fedt er stegt godt af, så kan man til sidst lige give det lidt ved direkte varme for at få grillmærkerne og den sidste sprødhed. Vi elsker grillmad og griller gerne alt hvad der kan grilles. Man kommer hurtigt i sommerstegning og der er bare noget lækkert over at lave mad udendørs. Vi har også en grill, hvor der er tilhørende blus til, så der kan vi nemt stå og koge kartofler. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på grillmad her Grillet flæsk Grillet flæsk smager skønt, da det også får en god grillsmag, som man ikke får, når man tilbereder det på pande eller i ovn. Mange bruger også sådan et fancy stativ til grillet flæsk, men det kan sagtens laves uden. Det vigtigste er bare at tilberede ved indirekte varme i starten, så fedtet ikke drypper ned i ilden. Til grillet flæsk serverer vi kogte nye danske kartofler, som er vendt i lidt frisk persille og en persillesovs. Server også gerne med syltede rødbeder. Det er bare god dansk sommermad, som kun bliver bedre af at blive lavet på grillen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.