Stegte gulerødder

Stegte gulerødder
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

0 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på stegte gulerødder på panden. Smørstegt gulerod på panden er let som tilbehør til aftensmaden.

Ingrediensliste

  • 500 g. gulerod
  • 2 spsk. smør
  • salt/peber
  • 0,2 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Skyl og tør gulerødder.
  2. Opvarm smør på en pande.
  3. Kom gulerødder på og steg på mellem-høj varme i cirka 10 minutter (vi brugte små gulerødder, sæt stegetid op ved brug af store gulerødder). Vend dem flere gang undervejs.
  4. Cirka halvvejs krydres der med salt og peber og tilsæt evt. lidt ekstra smør til stegning.
  5. Drys evt. med frisk finthakket persille inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på stegte gulerødder

Har du et et par gulerødder, som begynder at se triste ud, så tryl dem om til en omgang stegte gulerødder. Det er bare godt og nemt som tilbehør til aftensmaden. Gulerødder er i sæson og man kan i mange butikker få de fineste nyopgravede gulerødder, som har sådan en fin størrelse. De egner sig perfekt til at blive smørstegt på pande. Det er sådan en nem måde hurtigt at lave noget grønt tilbehør på, hvis man har lavet en ret, som godt kunne bruge lidt grønt ved siden af.

Personligt laver vi ofte sådan en løsning her, hvis vi gerne vil have noget grønt tilbehør. Lige her har vi lavet smørstegte gulerødder, men det kunne også være stegt kål, broccoli eller blomkål. Det er en nem og hurtig måde lige hurtigt at bikse noget sammen på. Og især hvis grøntsagen begynder at se lidt træt og trist ud. Så kan man altså give den nyt liv ved lige at pandestege den.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på grøntsager som tilbehør her

Stegte gulerødder

Smørstegte gulerødder på panden

Smørstegte gulerødder på panden skal man ikke undervudere. Nok er det simpelt, men det smager hammergodt. Vi vil meget hellere have en smørstegt gulerod end en kogt gulerod. Den får noget sprødhed og meget mere smag over sig, end når den koges. Nu har vi holdt det meget simpelt her, men man kunne jo også tilsmage gulerødderne med lidt frisk citronsaft eller give dem lidt honning for sådan nogle honningglaserede gulerødder. Det er også rigtig godt. Men uanset hvad, så er smørstegte gulerødder på panden i hvert fald altid et hit herhjemme. Både blandt store og små.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar