Stuvet spinat

Stuvet spinat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på stuvet spinat med fløde. Flødestuvet spinat smager skønt som tilbehør til laks, pasta osv. Det er nemt at lave selv.

Ingrediensliste

  • 400 g. frisk spinat
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • salt/peber
  • raps- eller solsikkeolie

Fremgangsmåde

  1. Snit løg og hvidløg fint.
  2. Opvarm olie i en pande og tilsæt løg og hvidløg.
  3. Skyl og tør spinat.
  4. Når løgene er blevet klare og faldet sammen tilsættes spinat lidt efter lidt.
  5. Krydr med salt, peber og muskatnød.
  6. Tilsæt fløde og lad små-simre i 10 minutter. Rør rundt engang i mellem undervejs.
  7. Hvis saucen ønskes tykkere, blandes lidt majsstivelse med lidt vand og tilsættes lidt efter lidt under omrøring til den rette tykkelse er opnået.
  8. Server din flødestuvet spinat til pasta, laks osv.
Bedøm denne ret

Opskrift på stuvet spinat

Stuvet spinat er lækkert tilbehør til laks, frikadeller, hamburgerryg, pasta osv. Det er samtidig nemt at lave sådan en omgang flødestuvet spinat selv. Det kræver blot frisk spinat, løg og piskefløde. Vi laver vores udgave med løg, hvidløg og spinat og så bliver det smagt til med stødt muskatnød. Det giver en dejlig smag til spinaten og er sådan en nem måde at lave tilbehør med spinat på. Vi har altid været vilde med flødestuvet spinat og flødestuvet hvidkål. Det er bare altid lidt ekstra lækkert, når noget bliver stuvet i fløde.

Vi bliver ofte spurgt ift. frossen eller frisk spinat. Frossen spinat er smart, da det jo kan holde sig i lang tid på frost. Men vi foretrækker altid frisk spinat i den her flødestuvet spinat, men også bare generelt. Det giver en god smag og konsistens til retten, som man ikke får på samme måde fra frossen spinat.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med spinat her

Stuvet spinat

Spinat stuvet med fløde

Det er frisk spinat stuvet med fløde. Vi har brugt piskefløde, da man endelig ikke må spare på fedtet i sådan en omgang her. Man kan også lave en opbagt hvid sovs på smør, mel, mælk og fløde. Vi laver den dog bare på ren fløde og så jævner vi med lidt majsstivelse, hvis den skal være tyndere. Der kan være lidt forskel på hvor meget vand, som spinaten frigiver. Så det kan være nødvendigt lige at jævne stuvningen lidt.

Flødestuvet spinat

Vi håber, at du er blevet inspireret til at lave en omgang flødestuvet spinat. Vi fik det den anden dag sammen med et stykke stegt laks og frisk pasta til. Det er altså en god menu, som hverken kræver lang tid eller mange ingredienser. En god hverdagsret og en god måde at få fisk ind i hverdagen på.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar