Sveskegrød Sveskegrød Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 1 døgnTilberedningstid 30 minutterSamlet tid 1 døgn og 30 minutter Del Pin Print BeskrivelseOpskrift på hjemmelavet sveskegrød med fløde og makroner. Det er så nemt at lave frugtgrød af svesker helt selv.IngredienslisteSveskegrød 300 g. svesker 7 dl. vand 3 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 0,5 stk. økologisk citronTilbehør 2 dl. piskefløde 40 g. makronerLæg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.comFremgangsmådeKog vandet.Tag gryden af varmen. Kom sveskerne i vandet. Lad det stå og trække i mindst et døgn.Efter det har trukket, så tilsættes fintrevet citronskal, sukker og vaniljesukker.Sæt gryden på et blus og tænd ved middel varme. Lad det koge i 15-20 minutter eller til sveskerne er blevet godt bløde.Hvis du gerne vil have en lind grød, så kan du bruge en stavblender og blende det sammen. Ellers kan du også bare lade grøden være, som den er. Hvis den er blevet lidt for tynd, så kan du jævne den med lidt majsstivelse rørt op i vand.Server sveskegrøden med piskefløde og evt. knuste makroner på toppen.Lås skærmOpskrift på sveskegrødHer får du opskriften på en gammeldags sveskegrød serveret med fløde og knuste makroner. Sådan en omgang sveskegrød er noget, som sætter gang i systemet. Du kender vel godt det gamle husmortrick om at spise svesker, når man skal have lidt gang i maven. For at gøre det lidt mere lækkert, så kunne du jo lave en omgang sveskegrød. Det er så nemt at lave, da det blot består af svesker, vand, sukker og lidt frisk citron. Det er dog noget, som man helst skal komme i tanke om, at man vil lave i god tid, da sveskerne gerne skal ligge i blød.Det er forskelligt hvordan sveskegrød serveres. Vi kan godt lide at toppe grøden med fløde eller mælk samt lidt knuste makroner. Det smager godt med makronerne til, da de giver noget sprødhed og lidt tekstur til frugtgrøden.LÆS OGSÅ: Opskrift på jordbær-rabarbergrød Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.