Sveskegrød

Sveskegrød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

1 døgn

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 døgn og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet sveskegrød med fløde og makroner. Det er så nemt at lave frugtgrød af svesker helt selv.

Ingrediensliste

 • Sveskegrød

 • 300 g. svesker
 • 7 dl. vand
 • 3 spsk. sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 0,5 stk. økologisk citron
 • Tilbehør

 • 2 dl. piskefløde
 • 40 g. makroner

Fremgangsmåde

 1. Kog vandet.
 2. Tag gryden af varmen. Kom sveskerne i vandet. Lad det stå og trække i mindst et døgn.
 3. Efter det har trukket, så tilsættes fintrevet citronskal, sukker og vaniljesukker.
 4. Sæt gryden på et blus og tænd ved middel varme. Lad det koge i 15-20 minutter eller til sveskerne er blevet godt bløde.
 5. Hvis du gerne vil have en lind grød, så kan du bruge en stavblender og blende det sammen. Ellers kan du også bare lade grøden være, som den er. Hvis den er blevet lidt for tynd, så kan du jævne den med lidt majsstivelse rørt op i vand.
 6. Server sveskegrøden med piskefløde og evt. knuste makroner på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på sveskegrød

Her får du opskriften på en gammeldags sveskegrød serveret med fløde og knuste makroner. Sådan en omgang sveskegrød er noget, som sætter gang i systemet. Du kender vel godt det gamle husmortrick om at spise svesker, når man skal have lidt gang i maven. For at gøre det lidt mere lækkert, så kunne du jo lave en omgang sveskegrød. Det er så nemt at lave, da det blot består af svesker, vand, sukker og lidt frisk citron. Det er dog noget, som man helst skal komme i tanke om, at man vil lave i god tid, da sveskerne gerne skal ligge i blød.

Det er forskelligt hvordan sveskegrød serveres. Vi kan godt lide at toppe grøden med fløde eller mælk samt lidt knuste makroner. Det smager godt med makronerne til, da de giver noget sprødhed og lidt tekstur til frugtgrøden.

LÆS OGSÅ: Opskrift på jordbær-rabarbergrød

Sveskegrød

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar