Syltet græskar

Syltet græskar
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

5 minnutter

Tilberedningstid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på syltet græskar, som kan serveres som tilbehør til aftensmaden. Det er også godt i burger, wraps eller salater.

Ingrediensliste

  • 300 g. hokkaidogræskar
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. eddike
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. peberkorn
  • 0,2 bundt frisk timian
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Skræl hokkaidogræskar. Halver og fjern kernerne i midten med en stor ske.
  2. Skær nu græskar i helt tynde skiver enten med kniv eller på mandolinjern. Kom skiverne i et sylteglas sammen med peberkorn og friske timiankviste.
  3. I mens kommes vand, lagereddike og sukker i en gryde. Lad det få et opkog, så sukkeret opløses.
  4. Hæld nu syltelagen over græskarskiverne. Syltelagen skal dække græskarene.
  5. Lad det køle helt af inden glasset lukkes og stilles på køl.

Opskrift på syltet græskar

Har du en rest græskar, så brug den til at lave syltet græskar. Syltet græskar smager skønt og er lækkert i salater, i burger, wraps eller bare som tilbehør til maden. Vi stod med en rest græskar efter at have lavet græskarsuppe og den skulle selvfølgelig ikke gå til spilde. Derfor blev det selvfølgelig syltet og vi har sidenhen brugt det som fyld i salater og i en efterårsinspireret burger. Vi er vilde med sylt og du finder altid en eller anden form for sylt i vores køleskab. Hvad enten det er syltede rødbeder, rødløg, græskar, asier eller noget helt andet. Vi er vilde med det og dét, som det kan tilføre til retter.

Det er samtidig nemt at lave syltet hokkaidogræskar. Græskar skrælles og skæres i tynde skiver, inden den overhældes med en eddikelage lavet på sukker og eddike. Man kan derefter krydre den, som man har lyst til. Vi har brugt peberkorn og timiankviste, som ligger mellem lagene af græskar. Det giver en dejlig smag.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med græskar her

Syltet græskar

Syltning af græskar

Syltning af græskar er nemt. Vi har valgt at skære vores græskar i tynde skiver, men man kunne også skære i små tern eller hvad man ellers har lyst til. Det kommer an på hvad det skal bruges til. Det er også lækkert i salater med små syltede tern af græskar. Det giver en god sødme og syrlighed, som kan løfte din salat til nye højder. Prøv at lave en salat med bagte rodfrugter, syltet græskar, noget rucola, måske knust feta og nogle ristede nødder. Så får du altså en salat, som ikke er som noget andet.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar