Torsk i fad med serranoskinke og grøntsager Torsk i fad med serranoskinke og grøntsager Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 25 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på torsk i fad i ovn med serranoskinke og grøntsager. En nem omgang torskefilet i ovn med urtedressing. Ingrediensliste Torsk i fad 400 g. små kartofler med skræl 300 g. torsk 60 g. serranoskinke 1 stk. squash 150 g. cherrytomater 0,5 dl. olivenolie 2 tsk. tørret basilikum salt/peber Urtedressing 150 g. creme fraiche 0,5 bundt forårsløg 0,5 bundt frisk dild 0,5 spsk. citronsaft salt/peber Fremgangsmåde Start med at koge kartoflerne. Rens kartoflerne (behold gerne skrællen på). Kom dem op i en gryde og dæk med vand. Kom salt i vandet. Bring gryden i kog. Når vandet koger, så skrues der en anelse ned. Lad kartoflerne koge til de næsten er møre, men stadig lige har lidt bid (de bliver også tilberedt i ovnen). Imens kartoflerne koger, så gør du de resterende ting klar. Hvis torskefileterne er meget store, så skæres de ud i lidt mindre stykker. Tag et stykke serranoskinke og vikl det rundt om torskefileten. Sæt til side og fortsæt sådan med de resterende. Pensl dem med lidt olie og kom lidt peber på (skinken er meget salt i forvejen). Sæt dem til side. Halver squash og skær ud i skiver. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Find et ildfast fad frem. Når kartoflerne næsten er kogt møre, så hældes vandet fra. Hvis de er meget store, så deles de. Fordel kartofler, squash og hele cherrytomater i bunden af fadet. Vend med olivenolie, tørret basilikum og salt/peber. Sæt fadet ind i den forvarmede ovn. Lad det bage 10 minutter. Tag herefter fadet ud. Fordel torsken med serranoskinke på rundt omkring i fadet. Sæt fadet tilbage i ovnen og giv det nu 15 minutter. Imens det hele bages, så gøres urtedressingen klar. Hak forårsløg og dild fint. Bland det med creme fraiche og smag til med citronsaft, salt og peber. Tag fadet ud af ovnen, når det er færdigt. Server med din urtedressing til. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars gryde Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på torsk i fad med serranoskinke og grøntsager En lækker omgang torsk i fad i ovn med serranoskinke og grøntsager. Det her er én af de nemmeste og lækreste måder at tilberede torsk på. Vi er så heldige, at vi har mulighed for at købe frisk fisk hver uge. Og det udnytter vi gerne! Vi vil gerne betale lidt ekstra for at få frisk fisk, da vi synes, at det er lidt ekstra lækkert. Så i den her uge fik vi altså fat i den lækreste omgang friske torsk. Det blev tryllet om til sådan en omgang torsk i fad, som er tilberedt i ovnen med grøntsager. Vi serverede det med en hurtig urtedressing, som lige er prikken over i’et. Hvis du gerne vil have sund aftensmad med fisk, så kan vi i den grad anbefale dig at lave det her. Det var så lækker en omgang, som smagte af sol og sommer. Hvis du vil gøre det lidt ekstra luksuriøst og mere til en weekendret, så kan du lave en hjemmelavet hollandaise til i stedet for urtedressingen. Det er nemlig også super lækkert. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med torsk her Torsk i ovn med grøntsager Det er første gang vi har tilberedt torsk i ovnen med serranoskinke rundt om. Men hold op, hvor var det lækkert! Skinken gav sprødhed og salt, så det var altså den dejligste kombination. Torsken blev mør og smeltede nærmest på tungen. Absolut en af de bedste omgange med torsk, som vi har fået. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Det er måske ikke rigtig en vegetarret, når serranoskinke spiller en ret stor rolle i opskriften hehe😅😊 Svar
Hvor har I købt jeres serranoskinke henne for denne opskrift? Jeg overvejer lidt at købe et helt skinkeben, så der er nok at spise hihi 🙂 Har umiddelbart fundet https://serranoskinke.dk kender I til dem og kan de anbefales? Svar
Hej, Vi køber det bare i skiver i supermarkedet 🙂 Vi har desværre ikke erfaringer med den side du linker til. Kh Svar