Wienerschnitzel sovs med svampe

Wienerschnitzel sovs med svampe
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem wienerschnitzel sovs med svampe. Hvis du ikke er til den klassiske smørsauce, så lav den her lækre sovs med champignon.

Ingrediensliste

  • 2 fed hvidløg
  • 300 g. champignon
  • 1 dl. hvidvin
  • 0,5 stk. hønsebouillonterning
  • 2,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. sovsekulør

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg fint.
  2. Skær champignon i skiver.
  3. Opvarm en gryde med lidt fedtstof. Steg hvidløg og champignon.
  4. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe i et par minutter.
  5. Tilsæt dernæst fløde, smuldret bouillonterning og citronsaft. Lad det koge op og skru herefter ned.
  6. Tilsæt til sidst sovsekulør og smag til med salt/peber.
Bedøm denne ret

Opskrift på wienerschnitzel sovs med svampe

Her får du en nem opskrift på wienerschnitzel sovs med svampe. Et godt alternativ til den klassiske smørsauce, som man ellers normalt serverer til wienerschnitzel. Men er du ikke til den, så vil vi anbefale den her sovs med svampe og hvidvin, som virkelig også smager godt. En champignonsauce, som komplimenterer den sprøde schnitzel og de lækre kartofler helt vildt godt.

En hjemmelavet wienerschnitzelsauce, som er nem at lave og som uden tvivl fuldender måltidet. Vi har her brugt helt klassiske hvide champignoner, men du kan også bruge svampemix eller kantareller, som er i sæson lige nu.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på sauce og dyppelser her

Wienerschnitzel sovs med svampe

Sauce til Wienerschnitzel

Som sagt, så er en klassisk sauce til schnitzel en smørsauce. Men har man ikke lyst til det eller bryder man sig ikke om det, så er den her champignonsovs et godt alternativ. En cremet og smagfuld sauce fyldt med skiver af svampe. Udover saucen, så serveres den også med andet klassisk tilbehør som brasede kartofler og kogte ærter.

Selve saucen kan også godt laves på forhånd og så blot varmes op inden servering. Det er en virkelig nem og hjemmelavet sovs med svampe, som alle kan lave. Den er lavet på hvidløg, svampe og masser af fløde. Vi har også tilsat lidt hvidvin for lige at give den lidt kant. Det kan du dog sagtens udelade, hvis det er.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar