3 slags småkager af samme dej 3 slags småkager af samme dej Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 60 stk. Forberedelsestid 3 timer Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 3 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse En grundopskrift, 3 slags småkager af samme dej. 1, 2, 3 kager er de nemmeste julesmåkager, hvor du bruger én dej til mange småkager. Ingrediensliste Opskrift på grunddej 400 g. smør 200 g. flormelis 400 g. hvedemel 2 tsk. vaniljesukker 1 stk. æg 1. Småkage 1 spsk. bagekakao 2. Småkage 50 g. mørk chokolade 1 stk. økologisk appelsin 3. Småkage 1 stk. æggehvide 50 g. perlesukker Fremgangsmåde Grundopskrift på dej Skær smør i tern. Kom alle ingredienserne til grunddejen (undtagen æg) op i en skål. Begynd at ælte dejen sammen med hænderne. Tilsæt sammenpisket æg lidt efter lidt, indtil dejen samler sig (det er ikke sikkert du skal bruge alt ægget, da det også afhænger af størrelsen). Saml dejen til en ensartet dej. Del herefter dejen i 3. 1. Småkage Del dejen i to. Ælt bagekakao ind i den ene dej, så den bliver mørk. Tilsæt evt. lidt ekstra bagekakao, hvis den ikke bliver mørk nok. Rul begge deje ud til store rektangler. De skal være cirka lige store. Herefter placeres de ovenpå hinanden og rulles op som en roulade. Fold dejen stramt, så du får en lang “pølse”. Tag et stykke bagepapir og rul pølsen ind i det. Stram enderne godt til ved at sno dem. Det hjælper også med at gøre pølsen mere rund. Læg i køleskabet i minimum 2-3 timer. 2. Småkage Hak chokolade groft. Riv appelsinskal fint på et rivejern. Ælt hakket chokolade og appelsinskal ind i dejen. Form dejen til en pølse. Tag et stykke bagepapir og rul pølsen ind i det. Stram enderne godt til ved at sno dem. Det hjælper også med at gøre pølsen mere rund. Læg i køleskabet i minimum 2-3 timer. 3. Småkage Form dejen til en pølse. Tag et stykke bagepapir og rul pølsen ind i det. Stram enderne godt til ved at sno dem. Det hjælper også med at gøre pølsen mere rund. Læg i køleskabet i minimum 2-3 timer. Inden bagning, så rulles pølsen i æggehvide og herefter i perlesukker, så det sidder fast. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Gør bageplader klar med bagepapir. Pak dine forskellige småkager ud og skær i tynde skiver (ca. 0,75 cm.). Placer småkagerne med lidt mellemrum på bagepapiret. Bag én plade ad gangen i ca. 8-12 minutter. Hold øje med dem efter 6-7 minutter og vend evt. bagepladen undervejs, hvis din ovn bager ujævnt. Når de er let gyldne i kanterne, så tages de ud og køler helt af, inden de pakkes i småkagedåser. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på 3 slags småkager af samme dej Vi er i julehumør og derfor får du opskriften på 3 slags småkager af samme dej. De kaldes også for 1,2,3 kager og vi har lavet dem her siden vi var små. Det er så smart, da man har en grunddej, som så deles i 3 og hver dej så laves til en forskellig småkage. Her har vi lavet en med appelsin og chokolade, en med æggehvide og perlesukker og en med kakao, som er formet som en roulade eller spiral. Det er lækre og sprøde julesmåkager, som er nemme at lave. Man kan også bare lave ‘pølserne’ og så have dem på køl eller smide dem i fryseren. Så kan man nemt bage friske julesmåkager igennem hele juletiden. Julen er noget helt specielt og især efter vi har fået børn. Vi har altid selv elsket julen og især det med at bage julesmåkager. Det blev ofte til mange julesmåkager i løbet af december til stor glæde for venner og bekendte. Derfor har vi også et stort udvalg af opskrifter på julesmåkager her på hjemmesiden efterhånden. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på julesmåkager her 3 slags nemme småkager m. samme dej Det er 3 slags nemme småkager m. den samme dej. Så bliver det jo ikke nemmere! Man kan lave én stor grunddej og så deles den blot og hver dej tilsættes forskellig smag. Her har vi givet vores bud på hvordan de tre deje kan tilsmages. Men man kunne også bare lave almindelige specier, citronspecier eller tilsætte andet end chokolade. Det kunne være hakket Daim eller Oreo, hvid chokolade, M&M’s eller hvad man ellers er til. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Tak for alle jeres fantastiske opskrifter 😃 Tror i man kan lave dejen og fryse den i pølser? Så man nemt kunne tage dem op og tø og skær? ❄️ Svar