Solbærkage

Solbærkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en svampet og lækker solbærkage med marcipan og solbær. En nem kage med solbær, som er god til kaffen.

Ingrediensliste

  • 160 g. smør
  • 160 g. marcipan
  • 130 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 3 stk. æg
  • 55 g. hvedemel
  • 100 g. solbær

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Smelt smørret ved lav varme eller i mikroovnen.
  3. Smuldr marcipan i mindre stykker og kom det i en røreskål med sukker.
  4. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, imens der piskes. Pisk det godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  5. Tilsæt herefter hvedemel og smeltet smør. Rør det kun sammen til, at der akkurat ikke er klumper.
  6. Kom bagepapir i en form på 20×20 cm.
  7. Hæld dejen i formen.
  8. Vend solbær i lidt sukker og drys dem ovenpå kagen.
  9. Bag den i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter. Hold øje med den efter 25 minutter, da der kan være stor forskel på ovne. Den skal føles fast, men ikke helt gennembagt. Du kan teste om den er færdig ved at stikke en kødnål i kagen. Hvis den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
  10. Tag kagen ud.
  11. Lad kagen køle af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på solbærkage

Her får du opskriften på en nem solbærkage. En svampet og lækker kage med solbær og marcipan. Sådan lidt mazarinagtig og tung på den gode måde. Og så er kombinationen af solbær og marcipan bare helt fantastisk. Måske du er heldig at have solbær i haven eller kender nogen, der har? Så er det bare med at få plukket løs af solbærrene, imens de er der. De kan nemlig bruges til så mange lækre sager. Blandt andet den her solbærkage. Ellers bruger vi dem også til solbærmarmelade, kompot, saft og meget mere. Vi elsker den syrlighed, som solbær har.

I denne kage giver solbærrene sådan et godt modspil til den søde kage. Den kan også serveres med en kugle vaniljeis eller creme fraiche til. Det vil uden tvivl også være rigtig godt til kagen. Det er sådan en god sommerkage, hvor man kan få udnyttet de lækre solbær, imens de er her.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med solbær her

Solbærkage

Kage med solbær

Det her er en nem kage med solbær, men også en god grundopskrift på kage med alle slags bær i. Du kan derfor nemt skifte solbær ud med blåbær, hindbær eller brombær, som lige om lidt også er i sæson. Det er en god bærkage med marcipan. Sådan en god kaffekage og skærekage, som kræver få ingredienser og som er hurtig at bikse sammen. Sådan en kage er altid god at have i baghånden, hvis man pludselig får gæster eller lyst til noget sødt.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar