Maskeret blomkål med skinke og bacon Maskeret blomkål med skinke og bacon Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på maskeret blomkål med skinke, bacon og hjemmelavet dressing. Nem og sund aftensmad med blomkål, sprød bacon og skinke. Ingrediensliste Maskeret blomkål 1 stk. blomkål Dressing 250 g. creme fraiche 1 bundt frisk persille 2 spsk. mayonnaise 1 spsk. citronsaft salt/peber Fyld 150 g. bacon i tern 150 g. skinketern 30 g. blandet salat 50 g. cherrytomater 150 g. majs på dåse 150 g. frosne ærter Fremgangsmåde Tilberedning af blomkål Skær blomkålen frit, så du får skåret blade væk. Placer hovedet i en gryde med vand med salt. Bring gryden i kog. Skru herefter ned og lad det simre i ca. 10-20 minutter (måske længere tid alt efter hvor stort hovedet er). Mærk efter med en gaffel. Der må gerne stadig været noget bid. Tag hovedet op og lad det køle helt af. Fyld og pynt Rør dressingen sammen. Hak persille fint (gem evt. lidt til pynt). Rør persille sammen med mayonnaise og creme fraiche. Smag til med salt/peber og citronsaft. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern til panden og lad dem stege under omrøring til de er sprøde og gyldne. Tag dem fra på en tallerken med et stykke køkkenrulle på, så overskydende fedt suges væk. Halver cherrytomater. Skyl frosne ærter i vand. Dræn majs på dåse. Find et fad frem. Fordel blandet salat. Placer blomkål i midten. Kom dressingen udover. Fordel så stegt bacon, skinketern, majs, ærter og cherrytomater udover. Pynt evt. med lidt frisk persille på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på maskeret blomkål med skinke og bacon 80’erne har ringet og de vil have maskeret blomkål med skinke tilbage. Vi er simpelthen gået i gemmerne og har fundet frem til en gammel klassiker. Det blev vidst nok lavet oftest med rejer, men her har vi altså lavet en variant på maskeret blomkål med skinketern og tilføjet stegt bacon også. Selvom det måske ser lidt fjollet ud og mest af alt ligner en blomkålsvulkan med et overflod af toppings, så er det faktisk ganske lækkert til aftensmad, hvis man gerne vil skrue op for det grønne. Det er i hvert fald en nem måde at få spist masser af blomkål på, hvis du har lidt svært ved det i hverdagen. Server evt. med noget godt brød til og så har du altså en ganske udemærket aftensmad. Som ovenikøbet er ret sund og som mætter godt. Vi er gået lidt mere all-in på at lave nogle retter, som har masser af grønt, men som nødvendigvis ikke er så dyre for pengepungen. Der er samtidig fokus på, at de også godt må være børnevenlige. Og lige præcis den her ret med maskeret blomkål, det kan vores børn godt lide. De får bare tingene lidt adspredt og så spiser de med stort velbehag. Så win-win for alle. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med blomkål her Blomkål med bacon og skinke Det er et blancheret blomkål, som serveres koldt med en hjemmelavet dressing og så med bacon og skinke. Vi bruger både skinke og bacon, da det giver godt med fylde og så kan de to ting noget forskelligt. Du kan selvfølgelig også bare vælge at servere det med en af tingene. Og forresten, hvis du gerne vil have opskriften på maskeret blomkål med rejer, så har du den lige her. Den er lidt mere forrets-agtig, hvorimod den her snildt egner sig til aftensmad efter vores mening. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.