Mangler du ideer til sund aftensmad, så finder du masser af opskrifter, ideer og inspiration her. Der er opskrifter på sund aftensmad med kylling, med oksekød, i vegetarudgaver, til børn og meget mere. Så hvis du mangler nem, sund aftensmad, så har vi masser af opskrifter her, som samtidig er billige og lækre.

Hvor billigt kan man lave sund aftensmad?

Det kan sagtens lade sig gøre at lave sund og billig aftensmad til under 30 kr. pr. person. Brug ugens tilbudsaviser og planlæg din aftensmad efter hvad der er på tilbud, så kan du spare masser af penge på madbudgettet.

Hvilken type sund aftensmad er god til en familie?

Man kan lave mange børnevenlige retter med skjulte grøntsager. Vi oplever ofte, at børn er kræsne og ikke vil spise grøntsagerne, hvis de kan se dem. Derfor kan man blende dem i sauce, komme dem i lasagne og meget mere.

Hvad er den nemmeste/hurtigste form for sund aftensmad?

One pot retter eller retter, hvor det hele skal i et fad. På den måde kan du hurtigt og nemt lave sund aftensmad med masser af grøntsager og fuldkorn, som mætter godt.

3 sunde og børnevenlige retter

Sund aftensmad ideer

Hvis du står og mangler ideer og opskrifter til sund aftensmad, så finder du her alle vores bedste opskrifter. Vi har fokus på, at opskrifterne skal indeholde ingredienser, som kan købes i et almindeligt supermarked. Ja, faktisk går vi efter, at man gerne skal have mange af ingredienserne som basisvarer i sit køkken. Det skal nemlig være sunde aftensmadsideer, hvor alle kan være med.

Nem og sund aftensmad

Vi har det også sådan, at i en travl hverdag, så skal det gerne være nem og sund aftensmad. Man vil gerne fylde op med ekstra grøntsager og ekstra fuldkorn uden at skulle stå og lave mad i flere timer. Derfor finder du her opskrifter, som også passer ind i en travl hverdag. Derfor vil du også opleve, at vi nogle gange vælger den nemme løsning, som eksempelvis at bruge en færdiglavet tærtedej osv. Vi laver den også gerne selv, men ofte er man nødt til at være realistiske og tage nogle valg, som gør hverdagen nemmere for en selv.

Sund aftensmad til familien

Du finder her masser af opskrifter på sund aftensmad til familien. Vi får ofte feedback fra børnefamilier, hvor børnene er vilde med vores retter. Vi har mange opskrifter, hvor der er masser af skjulte grøntsager. Vi laver også ofte saucer osv. på grøntsager, så vi får grønt ind de steder, hvor det giver mening og hvor man måske ikke normalvis ville bruge grøntsager. Det er sund aftensmad, hvor hele familien kan være med og hvor det ikke er nødvendigt at lave to retter, fordi man har kræsne børn.

Aftensmad med grøntsager

Skal der skrues op for grøntsagerne, så er aftensmaden et nemt sted at gøre det. Som sagt, så kan du komme masser af grøntsager i forskellige retter. Vi kommer altid godt med grønt i vores spaghetti bolognese, lasagne, boller i karry og meget mere. Her finder du masser af inspiration til hurtig og sund aftensmad med grøntsager.

Mad med grøntsager

Man kan lave så meget forskelligt mad med grøntsager. Vi elsker grøntsager, da det er en god måde at give dine retter fylde og forskellige teksturer på. Samtidig skal man huske på, at vi også spiser med øjnene, så når man lader grøntsagernes smukke farver dominere i aftensmaden, så får man automatisk også mere lyst til at spise det. Vi ved ikke med dig, men vi bliver i hvert fald i godt humør af en omgang aftensmad med masser af farver fra grøntsagerne. I hvert fald i forhold til en omgang brun mad uden så mange farver.

Mad med få kalorier

Når man tilføjer masser af grøntsager til sine retter, så er det også nemmere at lave mad med få kalorier. Erstat dine ris med blomkålsris, kom godt med finthakkede grøntsager i din bolognese, lasagne osv. Der er så mange smuthuller, hvor man kan erstatte med grøntsager, som er lave på kalorier. Det er et af vores bedste tips, hvis du vil skære ned på kalorierne. Fyld dine retter op med grønt og også gerne din tallerken.