Aubergine i ovn med tomat og ost Aubergine i ovn med tomat og ost Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på aubergine i ovn med tomat og ost. Ovnbagt aubergine, som kan serveres som hovedret eller tilbehør. Ingrediensliste 1 stk. aubergine 2 spsk. olivenolie 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret basilikum 225 g. cherrytomater 1 stk. løg 1 fed hvidløg 0,25 bundt frisk basilikum 125 g. frisk mozzarella 50 g. parmesan salt/peber Fremgangsmåde Tænd ovn på 190 grader varmluft. Skyl og skær aubergine i skiver på langs. Kom skiverne på en bageplade med bagepapir. Smør skiverne med olivenolie og drys med tørret oregano, tørret basilikum, salt og peber. Bag i ovn i cirka 35-40 minutter. Imens snittes løg, hvidløg og tomater fint. Varm olie i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Lad det svitse et par minutter og kom tomater i. Lad det simre i 10 minutter og kom finthakket basilikum i. Smag til med salt, peber og evt. sukker. Tag aubergine ud af ovn og kom tomatsovs, frisk mozzarella og revet parmesan ovenpå. Bag yderligere 5-7 minutter. Drys med frisk basilikum. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på aubergine i ovn med tomat og ost Den lækreste omgang aubergine i ovn med tomat og ost. De her ovnbagte auberginer er faktisk inspireret af en tur til Italien for et par år siden. Der fik vi nemlig de mest fantastiske bagte auberginer, som var tilberedt sådan her. Det er det bedste eksempel på, at meget få råvarer kan blive til noget vildt lækkert. Det er bagte auberginer i ovn, som er skåret i skiver og toppet med tomatsauce, ost og frisk basilikum. Simpelt, men bare så lækkert og velsmagende. Man kan også godt kalde det for en slags auberginepizza. Det har i hvert fald karakter af det, hvor det så bare er en bund af aubergine i stedet. Auberginen er sådan en undervurderet grøntsag. Den er så alsidig og så bliver den bare helt fantastisk, når den enten bliver bagt eller stegt. Så ændrer den fuldstændig karakter ift. når den er rå. Når den bages, så bliver den helt mør. Og når den så til sidst toppes med en hjemmelavet tomatsauce, ost og basilikum, så har du det lækreste tilbehør. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med aubergine her Ovnbagt aubergine med tomat Det er samtidig nemt at lave ovnbagt aubergine med tomat. Auberginen skæres blot i skiver og pensles eller vendes med lidt olivenolie. Så bages det i ovnen. Den skal bages godt mør, da den så mister den ‘sejhed’, som den ellers godt kan have, hvis den ikke bliver tilberedt ordentligt. Den her ovnbagte aubergine smager godt som tilbehør eller som en del af flere små retter. Hvis du har fulgt med her på kanalen længe, så ved du, at vi elsker at tage et par kødfrie dage om ugen. Her kunne disse være et godt eksempel på, hvad vi kunne finde på at lave til aftensmad. Evt. med en grøn salat til, så har du altså et velsmagende vegetarisk måltid med aubergine som hovedelementet. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.