Nutella cheesecake

Nutella cheesecake
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på Nutella cheesecake med sprød kiksebund med hasselnødder i. Nutellacheesecake er god til dessert.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 175 g. digestivekiks
  • 50 g. hasselnødder
  • 100 g. smør
  • Fyld

  • 400 g. naturel flødeost
  • 200 g. nutella
  • 2 dl. piskefløde
  • 3 stk. husblas
  • 50 g. flormelis
  • Topping

  • 20 g. hasselnødder

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
  2. Rist hasselnødder (alle sammen både til bund og topping) på en tør varm pande til skallen begynder at smuldre af.
  3. Put digestivekiks og de ristede hasselnødder (gem nogle af dem til topping) i en foodprocessor eller minihakker og blend det, så det bliver helt fint.
  4. Smelt smør.
  5. Bland knust kiks, nødder og smør rigtig godt.
  6. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
  7. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.
  8. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  9. Bland flødeost, nutella og flormelis sammen.
  10. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  11. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Pres husblas for vand og lun det i mikroovnen i en lille skål i 30 sekunder.
  12. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  13. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  14. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  15. Når kagen har sat sig i køleskabet toppes den med hakkede ristede hasselnødder. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på nutella cheesecake

En lækker og nem nutella cheesecake med en sprød bund af digestivekiks, hasselnødder og smør. Den her nutellakage vil uden tvivl falde i god jord hos alle nutella-elskere! Den er nem at lave og så smager den bare mega godt. Perfekt som dessert eller som kage til kaffen. Vi elsker cheesecakes og især den der kombination af en sprød bund, som bliver toppet med cremet fyld. Her er det en kiksebund med nødder i, som bliver toppet med cheesecakefyld med nutella i. Man kan også toppe den med friske bær, hvis man gerne vil have noget syrlighed til det søde og det sprøde. Det kunne være hindbær, brombær eller blåbær. Det ville passe godt dertil.

Vi var så heldige at få nogle store glas med Nutella, som vi desværre måtte erkende, at vi ikke ville nå at få spist. Derfor var det mest oplagte jo at få tryllet noget af alt den dejlige nutella om til kager i stedet. Første i rækken blev denne nutellacheesecake, som altså blev et kæmpe hit.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med nutella her

Nutella cheesecake

Nutellacheesecake

En nutellacheesecake er både lækker som dessert eller kage til kaffen. Den er genial at lave, hvis du skal have gæster, da den helst skal laves dagen før. Det er også så smart med desserter, som kan gøres klar dagen før. Så slipper man for stress og jag på selve dagen, hvor man får gæster. Så skal man blot lige have nutellacheesecaken ud af springformen og anrettet den på et fad med lidt finthakket hasselnød på toppen. Så bliver det jo ikke nemmere.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar