Tærte med salciccia og grøntsager Tærte med salciccia og grøntsager Opskrift til 12345678910 tærte Opskrift til 1 tærte Forberedelsestid 40 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker og nem tærte med salciccia og grøntsager. Den er god til aftensmad, frokost, til buffet eller lignende. Ingrediensliste Tærtebund 110 g. smør 100 g. hvedemel 80 g. grahamsmel 1 stk. æg salt Fyld 200 g. salciccia pølser 1 stk. peberfrugt 0,5 stk. broccoli 2 fed hvidløg 5 stk. æg 1,5 dl. madlavningsfløde 50 g. parmesanost 0,25 bundt frisk basilikum salt/peber Fremgangsmåde Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne. Ælt dejen sammen til du har en sammenhængende dej. Den begynder at samle sig jo mere du ælter. Sæt dejen på køl i 30 min. Rul dejen ud i lidt hvedemel til en cirkel med diameter på 24-25 cm. Placer i et tærtefad (Ø22 eller Ø23). Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10 minutter. Nu til fyldet. Skær salcicicciapølsen op (man kan få nogle varianter uden skind). Pres ‘farsen’ ud. Skær peberfrugt i strimler og broccoli i små buketter. Pres hvidløg med en hvidløgspresser. Pisk æg sammen med madlavningsfløde, hvidløg og fintrevet parmesan. Hak basilikum og vend i. Fordel broccoli, peberfrugt og salciccia ud på tærtebunden. Fordel æggeblandingen ovenpå. Bages ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Vend den evt. undervejs, hvis din ovn bager lidt ujævnt. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises, så æggemassen lige får lov til at sætte sig igen. Fordel lidt friske basilikumsblade udover (kan udelades). Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på tærte med salciccia og grøntsager En lækker og nem tærte med salciccia og grøntsager, som er god til aftensmad, frokost eller til buffet. Har du lige en rest salciccia, så kan den med fordel bruges i en god madtærte. Vi får ofte tærte til aftensmad. Det er nemt at lave og det er en god måde at få brugt eventuelle rester af kød og grønt fra ugens løb, så man ikke behøver at smide det ud. En tærte kan fyldes med stort set alt, så når man bare har en base af en god tærtebund og æggemasse, så kan man give den gas med grøntsager og eventuelt kød. Det er nem hverdagsmad, som både store og små elsker herhjemme. Vi serverer gerne med en hurtig salat til, så er der altså nem aftensmad. Og resterne kan gemmes til frokost dagen efter eller til madpakken. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på tærter her Salciccia madtærte Har du prøvet at lave en salciccia madtærte? Salcicicapølsen er blevet populær her de seneste år og nu kan det også købes i stort set alle supermarkeder. De kan fåes i forskellige varianter, så brug blot den, som du bedst kan lide. Vi er vilde med en, som hedder noget med ‘pepperoncini’, som er lidt stærk også. Man kan også få nogle gode med fennikel i. Men alt efter hvilken variant du bruger, så præger det selvfølgelig smagen på din tærte med salciccia. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.