Sønderjysk grønlangkål Sønderjysk grønlangkål Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på sønderjysk grønlangkål. Dejlig grønlangkål til jul, som serveres med medister og brunede kartofler. Så kan det snart blive jul. Ingrediensliste 450 g. frossen hakket grønkål 275 g. kartoffel 1 dl. kartoffevand 1,5 dl. piskefløde 125 g. smør 2 tsk. sukker 2 tsk. salt Fremgangsmåde Skræl kartofler og halver. Find en gryde og dæk kartofler med vand. Bring i kog. Skru herefter lidt ned og kogdem til de er møre. Find en anden gryde og smelt smørret heri. Tilsæt dernæst grønkålen og lad det tø op ved lav til mellem varme. Når kartoflerne er møre hældes vandet fra – gem noget af vandet til grønkålen. Mos herefter kartoflerne groft og kom i grønkålen. Tilsæt piskefløde, salt, peber og sukker. Tilsæt lidt af kogevandet fra kartoflerne til at justere konsistensen med. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sønderjysk grønlangkål Vi har flere gange fået serveret sønderjysk grønlangkål. Vi har nemlig venner fra Sønderjylland og det er jo en helt anden måde der bliver lavet grønlangkål på længere nede i landet. Vi er jo vant til nordjysk grønlangkål, som er mere fast i det. Men vi må nok erkende, at begge dele smager godt på hver sin måde. Begge dele spises blandt andet her i juletiden og gerne til en omgang medister og brunede kartofler. Vi får kun grønlangkål i december og nyder altid at få en portion hvert år, men det er også rigeligt for os. Det er ikke noget, som vi går og hungrer efter resten af året. Men det smager skønt den ene eller de to gange op til jul. Så her får du altså opskriften på sønderjysk grønlangkål, som vi har lært at lave den. Hvis du mener den skal lave anderledes, så tager vi altid imod tips. Men den her udgave var nu ganske god og så er tricket jo, at der kommes kogte kartofler i. Det giver en dejlig konsistens. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter til årets julefrokost her Grønkål til medister og brunede kartofler En skøn omgang grønkål til medister og brunede kartofler. Det kan laves ud af frossen hakket grønkål eller du kan få fat i grønlangkålsboller. Grønlangkål er vaskeægte julemad og hører sig nærmest til, til julefrokosten. Vi får det altid serveret med medister (enten kogt eller stegt), hamburgerryg, brunede kartofler og rødbeder. Nogen spiser også kanelsukker på, men vi har altid bare spist det uden. Hvis man ikke er vant til dansk julemad, så ville man nok kigge en ekstra gang, hvis man fik serveret sådan en portion, men sammen med de andre elementer, så smager det altså godt. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.