Grovboller Grovboller Opskrift til 18365462 stk. Opskrift til 18 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på lækre og bløde grovboller med havregryn og fuldkornsmel. De er perfekte til morgenmad eller til brunchbordet. Ingrediensliste 2 dl. kærnemælk 3 dl. vand 50 g. gær 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 1 spsk. akaciehonning 1 tsk. salt 1 stk. æg 200 g. fuldkornsmel 100 g. havregryn 550 g. hvedemel Til pensling 1 stk. æg Fremgangsmåde Lun kærnemælk en smule. Hæld det sammen med vand. Opløs gær her i. Tilsæt herefter olie, akaciehonning (kan erstattes af sukker), salt og æg. Tilsæt herefter havregryn, fuldkornsmel og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Ælt dejen godt. Den må gerne være lidt klistret, da det giver de bedste boller. Sæt dejen til hævning et lunt sted overdækket med et fugtigt viskestykke. Lad den hæve 1 time. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen. Vej bollerne af til 75 g. stykket. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer). Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 6 cm. mellemrum. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på grovboller De lækreste og nemmeste grovboller med havregryn og fuldkornsmel. Det er nogle super lækre og grove bamseboller. De mætter godt i forhold til en almindelig bolle, da der er mere fuldkorn i. De er derfor perfekte til morgenbordet eller som et sundt mellemmåltid med lidt pålæg på. LÆS OGSÅ: Kærnemælksboller Opskrift på grovboller Den her opskrift er super nem og den kan laves både i hånden og på maskine. Vi bruger selv maskine, da det er nemt og hurtigt. Så kan dejen stort set passe sig selv, imens man lige kan rydde op. Den her opskrift på grovboller er vores yndlings, når det bare skal være en simpel grovbolle uden kerner og andet. Grovboller med fuldkorn Som sagt, så mætter de godt, da det er grovboller med masser af fuldkorn. De er derfor også gode til morgenmad med lidt smør og ost på. Vi har brugt havregryn og fuldkornsmel, men du kan også bruge grahamsmel eller fuldkornsspeltmel. Hvis du har lyst til at gå på opdagelse i andre af vores nemme opskrifter på boller og bage dit eget lækre brød, så kan du se en masse opskrifter lige her. Følg også med på de sociale medier Følger du med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op? Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet. Vi elsker at følge med I hvad du laver af lækre sager, så tag endelig @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan.
Super lækre og nemme at lave! Kæmpe hit for alle aldre! Tusind tak for alle jeres gode opskrifter, som gør livet nemmere for os andre! Mega fan og super bruger! Venligst Farmor Svar
Hej Bettina, Det kan de godt, men vi vil aldrig anbefale at opbevare bagværk på køl, da det bliver hurtigere tørt så 🙂 Kh Svar
Hej. Jeg er igang med opskriften. Men skal bage 54stk. Kan jeg opbevare dem på køl. Skal bruge dem til skolen først om 2 dage. Vh Amra. Svar