Koldhævede speltboller Koldhævede speltboller Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på koldhævede speltboller. Grove koldhævede boller med havregryn og speltmel. Gode som morgenboller. Ingrediensliste 4,5 dl. vand 30 g. gær 1,5 tsk. salt 1 spsk. sukker 2 spsk. raps- eller solsikkeolie 100 g. havregryn 150 g. speltmel 300 g. hvedemel Fremgangsmåde Dagen inden Opløs gær i vand i en stor skål (hvor der er plads til at dejen kan hæve til dobbelt størrelse). Tilsæt sukker, salt, havregryn og olie. Lad det stå og trække i 5 minutter, så havregrynene suger noget af væsken. Tilsæt herefter speltmel og hvedemel. Rør dejen godt sammen. Put husholdningsfilm over skålen og sæt den i køleskabet i minimum 7-8 timer eller natten over. Om morgenen Tag dejen ud af køleskabet. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Gør en bageplade klar med bagepapir. Når ovnen er varm, så gøres bollerne klar. Gør to skeer og en skål med vand klar. Dyp skeerne i skålen med vand og fordel dejen på bagepladen. Der bliver cirka 9-10 boller. Dyp skeerne mellem hver bolle, så er det nemmere. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 10-15 minutter i midten af ovnen til de er let gyldne og gennembagte. Lad dem køle en smule af, inden de skæres over. Hvis de er for varme, så kan de godt virke klæge inden i. Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Lås skærm Opskrift på koldhævede speltboller Lækre koldhævede speltboller, som er lavet med speltmel, havregryn og almindeligt hvedemel. Du får en sprød bolle, som er saftig indeni. De er nemme at lave, da de laves på en koldhævet dej, som blot røres sammen om aftenen og så bages de dagen efter. Du undgår klistrede fingre, da man ikke skal ælte dejen. Vi bager sådan nogle boller hver eneste weekend i en eller anden afskygning. Lav et morgenbord i weekenden med disse boller, noget lækkert pålæg, måske æg og bacon samt frugt. Så har du alletiders morgenbord, som samtidig ikke er alt for dyrt. Der er nemlig mange penge at spare ved at bage boller selv fremfor at købe rundstykker eller lignende. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på koldhævede boller her Boller med spelt og havregryn Du får lækre og mættende boller med både spelt og havregryn. Man kan også tilføje lidt kerner dertil. Og har du ikke speltmel, så kan du bruge grahamsmel i stedet for. De her grove boller er vi alle glade for herhjemme, da de består af ting, som vi altid har på lager. Så kan vi altid lige røre sådan en dej sammen fredag aften, så der kan bages gode morgenboller til weekenden. Der er intet, som slår hverken smagen eller duften af hjemmebag. Det vil vi stort set altid foretrække fremfor købte boller eller rundstykker. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.