Stracciatella med fennikel og dild

Straciatella med fennikel og dild
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedningstid

0 minutter

Samlet tid

5 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker omgang stracciatella med fennikel og dild. Stracciatellaost lavet på mozzarella og fløde med tynde skiver fennikel.

Ingrediensliste

  • Stracciatella

  • 250 g. frisk mozzarella
  • 1,5 dl. piskefløde
  • salt/peber
  • Andet

  • 1 stk. fennikel
  • 0,3 bundt frisk dild
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Riv mozzarella i små stykker.
  2. Hæld fløde på og rør rundt.
  3. Sæt på køl – mindst 1 time. Den kan også sagtens stå natten over.
  4. Skyl og skær bunden af fennikel.
  5. Find nu et mandolin- eller rivejern og skær fennikel i tynde skiver (det kan også gøres med kniv).
  6. Skyl og hak dild fint.
  7. Vend nu fennikel og dild rundt med citronsaft, olivenolie, salt og peber i en skål.
  8. Anret stracciatella i en dyb skål og fordel fennikelsalaten udover. Top evt. med lidt god olivenolie udover.

Opskrift på stracciatella med fennikel og dild

En lækker omgang stracciatella med fennikel og dild. En simpel lille ret, som kan serveres til tapas, som tilbehør eller som en lille appetizer med noget godt brød til. Man kan købe færdiglavet stracciatellaost eller man kan lave en hurtig omgang selv ud af frisk bøffelmozzarella og piskefløde. Stracciatellaosten anrettes i en skål og toppes med tyndtskåret fennikel, dild, citronsaft, salt og peber. Det er bare en god og smagfuld kombination, som du bare må prøve. Vi smagte det på en restaurant i Aalborg, hvor der blev serveret svampet surdejsbrød til. Lige en skive af det og så godt med det her ovenpå. Mums, det er altså et match made in heaven. Det smager så lækkert og vi kan kun anbefale dig at lave det. Server evt. med noget delikat charcuteri.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tapas og små retter her

Stracciatella med fennikel og dild

Stracciatella til forret

Man ville sagtens kunne servere stracciatella til forret. Vi ville servere dette sammen med noget charcuteri og surdejsbrød eller foccaciabrød. Dét ville altså være en forret, som vi personligt ville elske! Vi ville ikke lave det som en anrettet forret, men i stedet servere i små skåle og på fade, så man kan tage lidt af hvert og samle på sin tallerken. Det ville altså være en god forret, som også ville kunne serveres året rundt.

Følg med på de sociale medierStraciatella med fennikel og dild
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar