Fødselsdagsboller Fødselsdagsboller Opskrift til 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 1 time og 30 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på bløde fødselsdagsboller, som er perfekte til fødselsdagsfejringen eller til eftermiddagskaffen. Ingrediensliste Dej 25 g. gær 75 g. smør 1 dl. creme fraiche 2 dl. vand 1 stk. æg 1 tsk. salt 4 spsk. sukker 0,5 tsk. stødt kardemomme 550 g. hvedemel Til pensling 1 stk. æg Køb alle ingredienser på Nemlig Fremgangsmåde Smelt smør i en gryde. Tag gryden af blusset og tilsæt vand og creme fraiche. Hæld det over i en skål og lad det køle en smule af, hvis det er for varmt. Smuldr gær i skålen. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt godt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted. Vej dejen af til ca. 80 g. pr. bolle. Tril til boller. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med et par centimeters mellemrum. Lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Pensl dem forsigtigt med et sammenpisket æg. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 8-12 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på fødselsdagsboller En nem og lækker opskrift på bløde fødselsdagsboller lavet med creme fraiche. Du får de blødeste og lækreste boller, som er de perfekte fødselsdagsboller eller morgenboller. Vi har i opskriften brugt creme fraiche, men du kan sagtens bytte det ud med et andet surmælksprodukt. Det er nemlig det fede ved surmælksprodukter. Du kan altid bytte ét ud med et andet i bagværk. Så brug eksempelvis natural yoghurt, skyr, A38 eller hvad du ellers har. Måske du har noget, som trænger til at blive brugt. Disse fødselsdagsboller er super nemme at lave. Det der tager længst tid er selvfølgelig at de skal hæve, men det gør bare at bollerne bliver rigtig luftige. LÆS OGSÅ: Mazarinkage med bærskum Bløde fødselsdagsboller Når vi fejre fødselsdag hjemme hos os får vi altid nybagte boller og det har vi altid gjort. Der er bare et eller andet over bløde, svampede og lækre fødselsdagsboller. Så hvis en du kender eller dit barn snart har fødselsdag, så er de her boller de perfekte at lave. Hvis nu man har fødselsdag på en hverdag og der er travlt om morgenen, kan bollerne sagten blive bagt aftenen før. Blot smid dem hurtigt i ovnen om morgen så er de næsten så svampede og lækre, som da de var nybagte. Vi plejer altid at få smør og pålægschokolade på, men pålægget er næsten ligegyldigt så længe der bare er smør under hvis du spørger os. Luftige boller til fødselsdag Når man bager med creme fraiche og generelt surmælksprodukter, så får du det blødeste og lækreste bagværk. Creme fraiche gør bollerne super svampede og bløde. De er derfor knap så tørre dagen efter, som bagværk lavet uden et surmælksprodukt. De her boller er derfor helt perfekte, hvis du gerne vil bage boller dagen før, som skal serveres morgenen efter. Du kan også sagtens fryse bollerne ned og så tage dem op efter behov. Lun dem kort i ovnen inden servering, så er de næsten som nybagte. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Dybt seriøst! Efter jeg er begyndt at bruge dine opskrifter, så er mine boller endelig blevet rigtig gode! Har før i tiden brugt diverse opskrifter og alle blev kanonkugler. Men efter jeg har brugt dine opskrifter er det kun sket 1 gang (min egen fejl!) ud af sindsygt mange. Så tak. 🙂 Nu kan vi endelig få lækre boller i vores lille hjem. <3 Svar
Hej Lisette, Det er vi simpelthen så glade for at høre! Det er bare dejligt at kunne forkæle med lækre boller, der ikke er tørre ;-). God søndag! Kh Svar
Hej, Ja, men så skal du koldhæve dejen ved at bruge halv mængde gær og så i køleskabet natten over 🙂 Kh Svar
Hejsa, Virkelig nem og lækker opskrift. Aldrig er mine blevet bedre. Ved du om den egner sig til chokolade, hvis det kommer i til sidst? Pft. Vh Sissel Svar
Hej Sophie, Det er sådan set ligemeget. Vi har bagt dem både med 18% og 9%. Og ja, alm. saltet smør 🙂 Kh Svar
Hvis man nu skal lave en stor portion, altså dobbelte det med 3-4, anbefaler i så at man deler det op eller kan man lave det hele i én skål? 🙂 Svar
Hej Mia, Jeg tror du får svært ved at have det i en skål. Vi ville nok dele portionen i 2 efter den er ganget op. Bruger du røremaskine? Kh Svar
Hvad anbefaler i når bollerne har været frosset ned? Jeg skal bruge dem lørdag kl. 13, så tager jeg dem op i aften før eller hvornår? Og hvor lang tid luner i dem i ovnen og hvor mange grader? Skal de gøres våde først? Tak for en god opskrift! Bollerne blev selvfølgelig prøvesmagt inden de blev lagt i fryseren, mums 🙂 Svar
Hej Ida, Hvis de skal bruges lørdag kl. 13, så ville jeg tage dem op lørdag omkring kl. 8, lade dem tø op på en bageplade med bagepapir. Lun dem kort ved 180-190 grader i ca. 5 minutter og så burde de blive rigtig gode :-)! Kh Svar
Hej Rikke, Ja det skal den gerne. Har du stillet den et lunt sted? Årstiden kan udfordre lidt, så måske den bare lige skal hæve en halv time mere 🙂 Kh Svar
Er det bedst at koldhæve dem, eller bage dem dagen før og varme, hvis de skal bages 24 timer før de skal bruges:) Svar
Hej Hvis man koldhæver dem, skal man så bruge mindre gær? jeg skal lave 24 boller til på lørdag. Svar