Tilmeld nyhedsbrev

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på svapede æbleboller med en sprød top af kanelsukker og nødder. Skønne boller med æble, som er perfekte til de koldere tider.

Ingrediensliste

  • 3 dl. kærnemælk
  • 1 dl. vand
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dl. olie
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 æg
  • 3 æbler
  • 820 g. hvedemel

Drys til toppen

  • 30 g. hasselnødder
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
  2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
  3. Tilsæt olie.
  4. Skyl æbler. Fjern kernehus og riv på et rivejern.
  5. Tilsæt æbler og hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  8. Vej bollerne af til 75 g. stykket.
  9. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).
  10. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 5 cm. mellemrum.
  11. Lad dem hæve i 1,5 time.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Hak hasselnødder. Bland sukker og kanel sammen.
  14. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. Drys med hakkede hasselnødder og kanelsukker på toppen.
  15. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  16. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Bedøm denne ret

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

De lækreste æbleboller med kanelsukker og hasselnødder på toppen. Svampede boller med æble og en sprød top af kanel, sukker og hasselnødder. Det er en rigtig efterårsbolle, som er fantastisk til eftermiddagskaffen eller med et lag smør.

Det ka’ altså noget, når man putter revet æble i boller. Det gør dem super svampede og luftige, hvilket vi elsker! Hvis man ikke er så meget til den sprøde top af kanelsukker og nødder, så kan man også sagtens udelade det.

LÆS OGSÅ: Svampede grove æblebrud 

Æbleboller

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Æblebolle smurt med smør

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Mine æbleboller blev meget flade (og det var ikke noget, der skete under penslingen)
    Kan det skyldes, at dejen ikke har været arbejdet nok igennem, så den ikke blev fast nok?

    1. Hej Birgit,

      Hvordan var dejen, da du satte den på bagepladen? Det kan godt skyldes, at dine æbler har indeholdt meget vand, som har gjort dejen tynd 🙂

      Knus

  2. Mums! De er virkelig så lækre… Jeg har bagt dem her i dag, 2. Søndag i Advent. Nogle helt efter opskriften, nogle kun med kanel/sukker og nogle uden noget. Uhmmmm!

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven