Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Opskrift til stk. Opskrift til 18 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på svapede æbleboller med en sprød top af kanelsukker og nødder. Skønne boller med æble, som er perfekte til de koldere tider.

Ingrediensliste

  • 3 dl. kærnemælk
  • 1 dl. vand
  • 30 g. gær
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 dl. olie
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 æg
  • 3 æbler
  • 820 g. hvedemel
  • Drys til toppen

  • 30 g. hasselnødder
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde

  1. Lun kærnemælken. Tilsæt vand og opløs gæren her i.
  2. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og et sammenpisket æg.
  3. Tilsæt olie.
  4. Skyl æbler. Fjern kernehus og riv på et rivejern.
  5. Tilsæt æbler og hvedemel lidt af gangen og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet.
  6. I stedet for at sætte dejen til hævning, så formes de med det samme.
  7. Drys bordet med lidt mel. Tag dejen ud af skålen.
  8. Vej bollerne af til 75 g. stykket.
  9. Tril bollerne runde (drys evt. mel på hænderne, så de ikke klistrer).
  10. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 5 cm. mellemrum.
  11. Lad dem hæve i 1,5 time.
  12. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Hak hasselnødder. Bland sukker og kanel sammen.
  14. Pensl bollerne forsigtigt med et sammenpisket æg. Pas på, at de ikke falder sammen, når du pensler. Drys med hakkede hasselnødder og kanelsukker på toppen.
  15. Bag bollerne i cirka 10-15 min, alt efter din ovns styrke. Hold øje med dem efter 8 min.
  16. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle ned.

Bedøm denne ret

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

De lækreste hjemmebagte æbleboller med kanelsukker og hasselnødder på toppen. Svampede boller med æble og en sprød top af kanel, sukker og hasselnødder. Det er en rigtig efterårsbolle, som er fantastisk til eftermiddagskaffen eller med et lag smør. Server med en kop varm kakao og så er eftermiddagshyggen altså reddet! Du kan også udelade den sprøde top og blot bage dem som de er. Så får du altså svampede, lækre og bløde æbleboller.

LÆS OGSÅ: Svampede grove æblebrud 

Æbleboller

Boller med æble

Det ka’ altså noget, når man putter revet æble i boller. Det gør dem super svampede og luftige, hvilket vi elsker! Hvis man ikke er så meget til den sprøde top af kanelsukker og nødder, så kan man også sagtens udelade det.

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Verdens bedste boller med æble

Vi vil faktisk vove at påstå, at det her er de bedste boller med æbler. Måske du er heldig at have æbletræ i haven og mangler noget at bruge dine æbler til? Så er disse boller et perfekt projekt til dig! Der er ikke noget som at bage boller en halvkold efterårsdag og så lige få en kop varm kakao til.

Æbleboller med kanelsukker og hasselnødder

Kan jeg gøre æblebollerne grove?

Jep, du kan sagtens gøre bollerne mere grove ved at tilsætte noget fuldkornsmel. Vi kan rigtig godt lide at bage med grahamsmel eller hvid hvede, når det skal være bløde boller. Du kan dog også sagtens bruge rugmel, alm. fuldkornsmel eller speltmel til bollerne.

I stedet for æble, så kan du også bruge revet pære. Det vil helt sikkert også være rigtig godt, da de indeholder den samme sødme som æbler gør.

Æblebolle smurt med smør

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Tags anvendt i denne opskrift

Æble Vegetarisk Efterår Vinter

Kommentarer

  1. Mine æbleboller blev meget flade (og det var ikke noget, der skete under penslingen)
    Kan det skyldes, at dejen ikke har været arbejdet nok igennem, så den ikke blev fast nok?

    1. Hej Birgit,

      Hvordan var dejen, da du satte den på bagepladen? Det kan godt skyldes, at dine æbler har indeholdt meget vand, som har gjort dejen tynd 🙂

      Knus

  2. Mums! De er virkelig så lækre… Jeg har bagt dem her i dag, 2. Søndag i Advent. Nogle helt efter opskriften, nogle kun med kanel/sukker og nogle uden noget. Uhmmmm!

  3. Ualmindelig våd dej med den mængde mel der står i opskriften.
    Det er anden gang jeg har bagt dem og har begge gange måtte komme en del mere mel i
    Bortset fra det, så smager de helt fantastisk.

    1. Hej Gitte,

      Hvis der er meget vand i æblerne, så tilføjer det jo en ekstra mængde væske. Prøv at dræne æblerne rigtig godt, inden de tilsættes 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag