Fastelavnsboller – Tangzhong metoden Fastelavnsboller – Tangzhong metoden Opskrift til 16324864 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse En lækker opskrift på fastelavnsboller bagt ud fra tangzhong metoden, som giver dig verdens bedste fastelavnsboller, hvor alt cremen bliver inden i bollen. Vi kan slet ikke vente på, at det bliver år 2020 og vi skal fejre fastelavn igen. Indtil da, må vi lave en masse lækre sommerkager, imens vi venter. Ingrediensliste Jævning 53 g. hvedemel 265 g. vand Dej 132 g. vand 100 g. smør 25 g. gær 1 stk. æg 1 spsk. sukker 1 tsk. salt 480 g. hvedemel Kagecreme 1 brev pulver til kagecreme 3 dl. mælk Fremgangsmåde Lav først jævningen af hvedemel og vand. Put det op i en lille gryde og pisk det sammen inden du tænder for varmen. Tænd for varmen og pisk jævnligt i gryden, indtil det begynder at tykne. Den skal varmes op til kogepunktet, så du får en konsistens, som minder om budding. Tag den herefter af varmen og lad den køle ned til stuetemperatur. I din røreskål vejes alle de resterende ingredienser op. Først tilsættes de resterende 132 g. vand, som skal være fingervarmt, hvor gær røres ud i. Herefter tilsættes salt, sukker, æg og de resterende 480 g. hvedemel. Tilsæt din jævning og begynd at ælte dejen med din dejkrog. Lad den ælte ved lav hastighed i ca. 3-4 min. Vej smør af og skær i mindre stykker. Smørret tilsættes. Lad nu din dej ælte ved medium hastighed, indtil den begynder at slippe kanterne. Det kan tage alt mellem 10-20 min. alt efter hvor god din røremaskine er. Når du kan lave glutentesten på den og den er godkendt, så er dejen færdig. Glutentesten laves ved at tage en lille klump dej, hvorefter du hiver dejen ud. Hvis du kan hive dejen ud, uden at den går i stykker, så er din dej klar. Hvis den går i stykker, så skal den æltes lidt længere. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Imens dejen hæver, røres din kagecreme sammen. Du kan bruge en færdigblanding ligesom os eller lave en hjemmelavet. Når dejen er færdighævet, så tages den ud på et meldrysset bord. Del dejen i to og rul den ud som vist på nedenstående billeder. Stik cirkler ud med en udstikker eller et glas. Placer en spsk. kagecreme på og placer en cirkel ovenpå igen. Tryk den let samme rundt i kanten og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Sådan fortsætter du, indtil der ikke er mere dej. Lad dine boller efterhæve i ca. 45 min. et lunt sted. Det er vigtigt, at de hæver nok, så de to cirkler “hæver” sammen. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pensl dine boller med sammenpisket æg. Bag dem i ca. 12-15 min. alt efter styrken på din ovn. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Pynt med glasur lavet på vand og flormelis. Obs: Flere oplever, at dejen er meget tynd. Det kan der være flere årsager til. For det første, så er det vigtigt at vælge en hvedemel, som har højt proteinindhold. For det andet, så er det vigtigt, at jævningen er helt kold, når den tilsættes. Men en Tangzhong dej er mere klistret end en almindelig dej. Bedøm denne ret Lås skærm Fastelavnsboller – Tangzhong metoden Vil du bage de bedste fastelavnsboller til fastelavn 2020? Så skal du prøve at bage dem med tangzhong metoden. Hvis du ikke har hørt om tangzhong før, så kan du læse om det lige her, men kort fortalt, så er det en japansk bagemetode. Det sikrer dig lækkert, saftigt og luftigt bagværk, som holder sig frisk længere tid end almindeligt bagværk. Det er faktisk næsten som at bage med bageenzymer, hvis du har prøvet det. De her fastelavnsboller er ingen undtagelse for hvor lækkert bagværk man får. Fyld dem med en lækker vaniljecreme og så har du altså verdens bedste fastelavnsboller i vores optik. Du kan folde dem, som man normalt folder fastelavnsboller eller du kan prøve vores lille trick ved at stikke dejen ud til cirkler og samle fastelavnsbollerne på den måde. Vi får i hvert fald lækre fastelavnsboller bagt med tangzhong metoden, hvor der ikke er en eneste dråbe creme, som er spildt. Der er nemlig ikke noget værre end en hul bolle uden creme. LÆS MERE: Sådan bager du med Tangzhong-metoden Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Hej Annika, Det kan de sagtens. Frys dem ned uden glasur og læg glasur på, når de er tøet op igen 🙂 De kan evt. lunes lidt inden. God fornøjelse! Kh Svar
Hej Jimmy. Hvordan kan det være at cremen flyder ud? Kan det måske være at jeg brugte 5 dl mælk som der står på pakken, men du skriver at der kun skal bruges 3 dl. Kan det være at det er fordi at det er blevet for tyndt? Svar
Hej Annika, Ja, vi bruger lidt mindre mælk end hvad der står på pakken for at få en mere fast creme 🙂 Kh Svar
Hej Connie, Der bliver 16 stk. Cirklerne er cirka 9-11 cm alt efter hvilken størrelse du vælger. Vi brugte en udstikker på 10 cm. Kh Svar
Hej Jeg har brugt bagemel fra valse møllen og sørget for at jævning var kold og kørte i maskinen i 40 min og ville bare ikke hænge sammen på nogen måde den blev tværtimod mere og mere flydende hvad dælen kan der være gået galt? Mvh maria Svar
Hej Maria, Æltede du dejen i 40 minutter? Det lyder som meget længe. Lyder faktisk næsten som om, at du har overæltet dejen, så glutennettet er gået i stykker. Kh Svar
Hej med jer. De ser så lækre ud? Jeg har dog ikke en røremaskine. Tror i man kan lave dem uden? Vh Kristine Svar
Hold nu bøtte, hvor er de gode 🤩 Det er første gang, at det er lykkedes mig og holde cremen i bollen 😂 Tror min jævning var en anelse for varm, når man ikke læser opskriften ordentligt og ser den skal være hel kold, måtte tilføje 2 små spsk ekstra mel. Kan man lave jævningen dag før? Svar