Lækre hverdagsopskrifter

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme – Den bedste opskrift
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Den bedste opskrift på lækre, hjemmelavede fastelavnsboller fyldt med creme. Du får her tricket og opskriften på de bedste boller, hvor cremen ikke flyder ud, men i stedet bliver inde i bollen. Så undgår du kedelige boller, hvor der kun lige er snerten af vaniljecreme.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 2 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g. smør
  • 500 g. hvedemel
  • Hjemmelavet creme

  • 3 stk. æggeblomme
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. sukker
  • 3,75 dl. mælk

Fremgangsmåde

Creme

  1. Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes.
  2. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
  3. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
  4. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen).

Bolledej

  1. Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
  2. Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren.
  3. Rør gær ud i mælken.
  4. Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør.
  5. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen.
  6. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
  7. Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. 1/2 cm. tyk. Del dejen i 12 firkanter.
  8. Placer en 1 spsk. kagecreme på hver firkant og saml enderne, så der ikke er nogle huller.
  9. Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.
  10. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  11. Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe.
  12. Bag én plade af gangen i midten af ovnen i ca. 8-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.
  13. Sæt bollerne til afkøling.
  14. Pynt med glasur og evt. lidt pynt.

Bedøm denne ret

Opskrift på fastelavnsboller med creme

Skal du bage de bedste fastelavnsboller til fastelavn 2021? Så skal du bruge den her opskrift, som giver dig lækre og bløde fastelavnsboller, hvor cremen ikke flyder ud, men bliver inden i bollen.

LÆS OGSÅ: Svampede tebirkes

Fastelavnsboller med creme – Den bedste opskrift Fastelavnsboller med creme – Den bedste opskrift

Hvordan folder jeg fastelavnsboller?

Det der med at folde bollen, så man undgår at cremen render ud er en kunst i sig selv. Men det er faktisk slet ikke så svært igen! Det kræver blot, at man har æltet dejen godt og at man bruger en bagefast creme. Hvis du bruger færdiglavet creme – altså den creme, hvor der bare lige skal piskes mælk i, så er der nogle mærker, som ikke er bagefaste. Eksempelvis er Tørsleffs vaniljecreme ikke bagefast. Så sørg for at købe en bagefast eller lav din egen.

fastelavnsboller

foldning af fastelavnsboller

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

      1. De ser gode ud. Dem vil jeg prøve 🙂
        Kan se i en kommentar at I skriver at smørret skal smeltes, men i opskriften står der at det er blødt smør, der skal i. Hvad er det rigtige? 🙂
        På forhånd tak for svar

        1. Hej jeg prøvede at lave denne opskrift igår og min creme blev slet ikke så tyk som jeres så jeg tog dem ud af oven var cremen flydte ud af bollerne og ud over det hele på bagepapiret

          1. Hej Amila,

            Sørg for at koge cremen godt op. Hvis den stadig virker for tynd, så kan du tilsætte lidt ekstra majsstivelse rørt ud i vand 🙂 Husk også at få cremen på køl inden den fyldes i bollerne 🙂

            Kh

          2. Hej igen jeg har lige prøvet at putte lidt mere majsstivelse i, men jeg synes simpelhen ikke det hjælper. Og jeg følger opskriften og jeg koger cremen godt op så den bliver tyknet men synes ikke det bliver tykkere når den kommer på køl. Pisker i den op med en elpisker inden i putter den på dejen?

          3. Hvor længe har du den på køl?

            Vores creme stivner fuldstændig, når den kommer på køl. Send os en besked på Instagram eller Facebook, så kan vi sende dig en video af det 🙂

            Kh

          4. Hej igen,

            Den skal nok være på køl lidt længere så. Du kan evt. sætte den i fryseren, hvis det skal gå hurtigere 🙂

            Kh

  1. Mega nemme at lave. Jeg oplevede dog, at bollerne eksploderede inde i ovnen og cremen var overalt.
    Hvad kan jeg gøre anderledes næste gang?
    Vh Mette

    1. Hej Mette,

      For høj varme – prøv at bage dem ved lidt lavere varme. Kan være din ovn varmer lidt kraftigere end vores 😀

      Kh

  2. Kan man forme bollerne også putte i fryseren også tage dem op og bage dem i ovnene eller skal man først bage dem i ovnene inden man fryser dem ned

    1. Hejsa Mia,

      Du kan sagtens fryse dem ned ubagte, så skal de bare have lov at tø en smule op og hæve, når de tages op 🙂 Alternativt kan de også fryses ned efterbagning uden glasur.

      Kh

  3. Hvor tyk er jeres creme, når i tager den fra varmen. Har nu stået med creme i godt 30 min og har besluttet nu at tage den af varmen. Men den er slet ikke så tyk som på billedet? Vil det blive mere tyk når den har stået på køl et stykke tid?

  4. Min creme flyder altid ud og har prøvet mange gange og i flere år. Kan ikke finde ud af hvor det går galt. Cremen er helt kold og stiv, jeg prøver at holde dem på forskellige måder men intet virker. Jeg giver snart op men det er verdens bedste fastelavns boller

    1. Hej,

      Bruger den cremen fra denne opskrift? Og så er det desuden super vigtigt, at du ælter dejen godt, lukker godt til, når du former dem og at du lader dem hæve godt op 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag