Fastelavnsboller med creme – Den bedste opskrift
Forberedelsestid
1 timeTilberedelsestid
1 timeSamlet tid
2 timerBeskrivelse
Den bedste opskrift på lækre, hjemmelavede fastelavnsboller fyldt med creme. Du får her tricket og opskriften på de bedste boller, hvor cremen ikke flyder ud, men i stedet bliver inde i bollen. Så undgår du kedelige boller, hvor der kun lige er snerten af vaniljecreme.
Ingrediensliste
-
Dej
- 2 dl. mælk
- 50 g. gær
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 100 g. smør
- 500 g. hvedemel
-
Hjemmelavet creme
- 3 stk. æggeblomme
- 2 spsk. majsstivelse
- 2 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. sukker
- 3,75 dl. mælk
Fremgangsmåde
Creme
- Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes.
- Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
- Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
- Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen).
Bolledej
- Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
- Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren.
- Rør gær ud i mælken.
- Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør.
- Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen.
- Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
- Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. 1/2 cm. tyk. Del dejen i 12 firkanter.
- Placer en 1 spsk. kagecreme på hver firkant og saml enderne, så der ikke er nogle huller.
- Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
- Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe.
- Bag én plade af gangen i midten af ovnen i ca. 8-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.
- Sæt bollerne til afkøling.
- Pynt med glasur og evt. lidt pynt.
Opskrift på fastelavnsboller med creme
Skal du bage de bedste fastelavnsboller til fastelavn 2021? Så skal du bruge den her opskrift, som giver dig lækre og bløde fastelavnsboller, hvor cremen ikke flyder ud, men bliver inden i bollen.
LÆS OGSÅ: Svampede tebirkes
Hvordan folder jeg fastelavnsboller?
Det der med at folde bollen, så man undgår at cremen render ud er en kunst i sig selv. Men det er faktisk slet ikke så svært igen! Det kræver blot, at man har æltet dejen godt og at man bruger en bagefast creme. Hvis du bruger færdiglavet creme – altså den creme, hvor der bare lige skal piskes mælk i, så er der nogle mærker, som ikke er bagefaste. Eksempelvis er Tørsleffs vaniljecreme ikke bagefast. Så sørg for at købe en bagefast eller lav din egen.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hvordan laver i glasuren til fastelavnsbollerne?
Hej Kira,
Bare af vand, flormelis og lidt kakao 😀
Kh
De ser gode ud. Dem vil jeg prøve 🙂
Kan se i en kommentar at I skriver at smørret skal smeltes, men i opskriften står der at det er blødt smør, der skal i. Hvad er det rigtige? 🙂
På forhånd tak for svar
Hej Nina,
Der skal bruges blødt smør 🙂
Kh
Hej jeg prøvede at lave denne opskrift igår og min creme blev slet ikke så tyk som jeres så jeg tog dem ud af oven var cremen flydte ud af bollerne og ud over det hele på bagepapiret
Hej Amila,
Sørg for at koge cremen godt op. Hvis den stadig virker for tynd, så kan du tilsætte lidt ekstra majsstivelse rørt ud i vand 🙂 Husk også at få cremen på køl inden den fyldes i bollerne 🙂
Kh
Hej igen jeg har lige prøvet at putte lidt mere majsstivelse i, men jeg synes simpelhen ikke det hjælper. Og jeg følger opskriften og jeg koger cremen godt op så den bliver tyknet men synes ikke det bliver tykkere når den kommer på køl. Pisker i den op med en elpisker inden i putter den på dejen?
Hvor længe har du den på køl?
Vores creme stivner fuldstændig, når den kommer på køl. Send os en besked på Instagram eller Facebook, så kan vi sende dig en video af det 🙂
Kh
Har den på kol i 1 time
Hej igen,
Den skal nok være på køl lidt længere så. Du kan evt. sætte den i fryseren, hvis det skal gå hurtigere 🙂
Kh
Hi. Ku man komme hindbærmarmelade i stedet for creme?
Eller bliver det for tørt🤩
Det kan du sagtens 🙂
Rede fryseegnet?
Hej Trine,
Ja, de kan fryses ned uden glasur 😀
Kh
Kan man tilføje evt. chokoladeknapper i cremen? ☺️
Hej Emma
Det kan du sagtens, men tilføj dem til cremen, når den er afkølet 😀
Kh
Kan de fryses ned? 🙂
Vh
Hej Sophia,
Sagtens, men uden glasur 😀
Kh
Elsker virkelig de her opskrifter !
Kan i ik lave en bog med dem ❤️🙌🏽😅
Hej Line,
Vi arbejder på det 😉
Kh
Hvordan skal de opbevares hvis jeg bager i aften og skal spises i morgen?
Hej Maiken,
I en plastikpose på køkkenbordet 🙂
Kh
Hej
Kunne man evt. tilføje en remonce med marcipan? Sammen med cremen 😋
Hej Lone,
Sagtens 😀
Kh
Kan man lave cremen dagen før og opbevare den i køleskabet?
Hej,
Ja sagtens 😀
Kh
Mega nemme at lave. Jeg oplevede dog, at bollerne eksploderede inde i ovnen og cremen var overalt.
Hvad kan jeg gøre anderledes næste gang?
Vh Mette
Hej Mette,
For høj varme – prøv at bage dem ved lidt lavere varme. Kan være din ovn varmer lidt kraftigere end vores 😀
Kh
Vil det være muligt at lave dejen dagen før?
Hej Pernille,
Det kan du godt, men så skal den laves som koldhævet og med mindre gær 🙂
Kh
Hejsa
Kan man bruge flydende smør i stedet for blødt smør?
Hej Christina,
Det kan godt være, at du skal tilsætte lidt ekstra mel så 🙂
Kh
Er det lige meget hvilken smør, man bruger? Hvilken har I brugt? 😃
Hej,
Vi bruger lurpak 🙂
Kh
Dr. Oetker kagecreme er det godt st bruge?
Hej Anne,
Det har vi fint brugt før 🙂
Kh
Hej. Er der noget jeg skal gøre anderledes hvis jeg bruger hindbærmarmelade i? I stedet for creme.
Hej Sandra,
Nej, du bytter blot marmelade ud med creme 🙂
Kh
Kan de fryses før de bages ? Mvh Karina
Hej Karina,
Det kan de godt 🙂
Kh
Kan man forme bollerne også putte i fryseren også tage dem op og bage dem i ovnene eller skal man først bage dem i ovnene inden man fryser dem ned
Hejsa Mia,
Du kan sagtens fryse dem ned ubagte, så skal de bare have lov at tø en smule op og hæve, når de tages op 🙂 Alternativt kan de også fryses ned efterbagning uden glasur.
Kh
Måske I skal skrive i opskriften, at cremen skal koge godt op inden den tages af varmen…?
Hej Mathilde,
Det er tilføjet 🙂
Kh
Hvor tyk er jeres creme, når i tager den fra varmen. Har nu stået med creme i godt 30 min og har besluttet nu at tage den af varmen. Men den er slet ikke så tyk som på billedet? Vil det blive mere tyk når den har stået på køl et stykke tid?
Hej,
Den tykner, når den køler af 🙂
Kh
Skal cremen piskes til skum før den koges??
Hej,
Nej 🙂
Kh
Kan man udskifte majsstivelsen med almindelig mel?
Hej,
Det burde du godt kunne ja 🙂
Kh
jeg købte bare en kagecreme, så vidste jeg at jeg var good to go! tak for svar 🙂
Hej
Hvor store skal firkanterne være ?
Hejsa,
Ca. 8 x 8 cm. 🙂
KH
Min creme flyder altid ud og har prøvet mange gange og i flere år. Kan ikke finde ud af hvor det går galt. Cremen er helt kold og stiv, jeg prøver at holde dem på forskellige måder men intet virker. Jeg giver snart op men det er verdens bedste fastelavns boller
Hej,
Bruger den cremen fra denne opskrift? Og så er det desuden super vigtigt, at du ælter dejen godt, lukker godt til, når du former dem og at du lader dem hæve godt op 🙂
Kh
Ja bruger cremen fra opskriften 😊
Jeg må prøve igen