Fastelavnsboller med creme

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

2 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på lækre, hjemmelavede fastelavnsboller fyldt med creme. Du får her tricket og opskriften på de bedste boller, hvor cremen ikke flyder ud, men i stedet bliver inde i bollen. Så undgår du kedelige boller, hvor der kun lige er snerten af vaniljecreme.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 2 dl. mælk
  • 50 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g. smør
  • 500 g. hvedemel
  • Hjemmelavet creme

  • 3 stk. æggeblomme
  • 30 g. majsstivelse
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 50 g. sukker
  • 3,75 dl. mælk

Fremgangsmåde

Creme

  1. Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes.
  2. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en gryde.
  3. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Pisk det godt sammen.
  4. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen.
  5. Hæld den over i en skål. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen). Sæt cremen på køl.

Bolledej

  1. Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt.
  2. Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren.
  3. Rør gær ud i mælken.
  4. Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør.
  5. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen.
  6. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
  7. Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. 1/2 cm. tyk. Del dejen i 12 firkanter.
  8. Placer en 1 spsk. creme på hver firkant og saml enderne, så der ikke er nogle huller (se evt. billeder længere nede).
  9. Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter (hvis der er lidt køligt i køkkenet, så lad dem gerne efterhæve lidt længere).
  10. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  11. Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe.
  12. Bag én plade af gangen i midten af ovnen i ca. 8-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 8 minutter.
  13. Sæt bollerne til afkøling.
  14. Pynt med glasur og evt. lidt pynt.
Bedøm denne ret

Opskrift på fastelavnsboller med creme

Her får du opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme. Nemme, hjemmelavet fastelavnsboller, hvor cremen bliver i bollerne. Skal du bage de bedste af slagsen til fastelavn 2022? Så skal du bruge den her opskrift, som giver dig lækre og bløde fastelavnsboller, hvor cremen ikke flyder ud, men bliver inden i bollen.

At bage fastelavnsboller er næsten en kunst i sig selv. Vi er rimelig sikre på, at de fleste kan skrive under på, at de har oplevet at cremen er løbet ud under bagningen. Det har vi selvfølgelig også prøvet. Og der er bare ikke noget værre. Når man har stået og kigget på de fineste og rundeste boller uden en eneste sprække inden de kommer i ovnen. Og at de så ligner en katastrofe, når de kommer ud.

Med denne opskrift mindsker du i hvert fald risikoen for, at det sker. Der er selvfølgelig altid nogle tricks, som man kan bruge for at undgå det. Men som udgangspunkt, så oplever vi aldrig at cremen løber ud af disse. Og hvis den gør, så er det heldigvis kun på 1 eller 2 af bollerne.

LÆS OGSÅ: Svampede tebirkes

Fastelavnsboller med creme – Den bedste opskrift

Gammeldags fastelavnsboller

Er du mest til de gammeldags af slagsen med creme? Eller vil du hellere have en med wienerdej og fløde? Der er ingen tvivl om, at vi altid vil vælge sådan én her af gærdej og med masser af creme og glasur. Selvom sådan en med flødeskum også kan være lækker, så er og bliver den her simpelthen vores favorit.

Du kan lave en hjemmelavet creme eller bruge en færdigkøbt creme man blot skal piske op med mælk. Sørg blot for at den købte creme er bagefast. Det ville være så ærgerligt, hvis cremen var skyld i, at alt cremen løb ud af bollerne under bagning.

Fastelavnsboller med creme

Hvordan folder jeg fastelavnsboller?

Det der med at folde bollen, så man undgår at cremen render ud er en kunst i sig selv. Men det er faktisk slet ikke så svært igen! Det kræver blot, at man har æltet dejen godt og at man bruger en bagefast creme. Hvis du bruger færdiglavet creme – altså den creme, hvor der bare lige skal piskes mælk i, så er der nogle mærker, som ikke er bagefaste. Eksempelvis er Tørsleffs vaniljecreme ikke bagefast. Så sørg for at købe en bagefast eller lav din egen.

fastelavnsboller

foldning af fastelavnsboller

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

      1. De ser gode ud. Dem vil jeg prøve 🙂
        Kan se i en kommentar at I skriver at smørret skal smeltes, men i opskriften står der at det er blødt smør, der skal i. Hvad er det rigtige? 🙂
        På forhånd tak for svar

        1. Hej jeg prøvede at lave denne opskrift igår og min creme blev slet ikke så tyk som jeres så jeg tog dem ud af oven var cremen flydte ud af bollerne og ud over det hele på bagepapiret

          1. Hej Amila,

            Sørg for at koge cremen godt op. Hvis den stadig virker for tynd, så kan du tilsætte lidt ekstra majsstivelse rørt ud i vand 🙂 Husk også at få cremen på køl inden den fyldes i bollerne 🙂

            Kh

          2. Hej igen jeg har lige prøvet at putte lidt mere majsstivelse i, men jeg synes simpelhen ikke det hjælper. Og jeg følger opskriften og jeg koger cremen godt op så den bliver tyknet men synes ikke det bliver tykkere når den kommer på køl. Pisker i den op med en elpisker inden i putter den på dejen?

          3. Hvor længe har du den på køl?

            Vores creme stivner fuldstændig, når den kommer på køl. Send os en besked på Instagram eller Facebook, så kan vi sende dig en video af det 🙂

            Kh

          4. Hej igen,

            Den skal nok være på køl lidt længere så. Du kan evt. sætte den i fryseren, hvis det skal gå hurtigere 🙂

            Kh

          5. Hej,

            Vi har desværre ikke prøvet, men umiddelbart burde det godt kunne lade sig gøre 🙂

            Kh

  1. Mega nemme at lave. Jeg oplevede dog, at bollerne eksploderede inde i ovnen og cremen var overalt.
    Hvad kan jeg gøre anderledes næste gang?
    Vh Mette

    1. Hej Mette,

      For høj varme – prøv at bage dem ved lidt lavere varme. Kan være din ovn varmer lidt kraftigere end vores 😀

      Kh

  2. Kan man forme bollerne også putte i fryseren også tage dem op og bage dem i ovnene eller skal man først bage dem i ovnene inden man fryser dem ned

    1. Hejsa Mia,

      Du kan sagtens fryse dem ned ubagte, så skal de bare have lov at tø en smule op og hæve, når de tages op 🙂 Alternativt kan de også fryses ned efterbagning uden glasur.

      Kh

  3. Hvor tyk er jeres creme, når i tager den fra varmen. Har nu stået med creme i godt 30 min og har besluttet nu at tage den af varmen. Men den er slet ikke så tyk som på billedet? Vil det blive mere tyk når den har stået på køl et stykke tid?

  4. Min creme flyder altid ud og har prøvet mange gange og i flere år. Kan ikke finde ud af hvor det går galt. Cremen er helt kold og stiv, jeg prøver at holde dem på forskellige måder men intet virker. Jeg giver snart op men det er verdens bedste fastelavns boller

    1. Hej,

      Bruger den cremen fra denne opskrift? Og så er det desuden super vigtigt, at du ælter dejen godt, lukker godt til, når du former dem og at du lader dem hæve godt op 🙂

      Kh

    1. Hej,

      Ja, forvent dog at cremen får en lidt mere grålig farve, men smagen fejler intet! Jeg har testet med havremælk og det fungerer fint. Du kan også sagtens bruge olie.

      Kh

    1. Hejsa,

      Vi har ændret lidt i antallet på opskriften, da mængden af dej passer bedre til 12 store stk. 🙂

      KH

  5. Efter så mange forsøg med mange andre opskrifter, så sidder denne lige i skabet, ca 450 gram mel var perfekt! Og så synes jeg at det er nemmere at arbejde med smøret, når man skærer dem i tern. ???
    Jeg har lige bagt disse uden problemer hverken med creme eller foldningen. Intet creme andre steder end inde i bollen! ?

  6. MUMS, der er bare lækre.

    Der var få hvor cremen løb lidt ud, men det er første gang, mine fastelavnsboller har været så lækre…. Mumme mum…

  7. Simpelthen de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har lavet – og jeg har lavet mange. Jeg lavede 24 og kun 4 kom der lidt creme ud af af. ?

    Jeg lavede cremen aftenen før og den var bare perfekt.

    1. Hej Mika,

      Det kan du sagtens. Brug 15-20 g. gær i stedet og lad dejen hæve i køleskabet natten over.
      I stedet for at lune mælken til dejen, så skal den blot være kold.

      Kh

    1. Hej Stine,

      Ja, det kan du godt. Men vi har før prøvet med varmluft og så kan cremen godt falde ud. Du kan bage på 190 grader varmluft 🙂
      Kh

  8. Hej. Nu har jeg lavet præcis efter opskriften og min dej har stået til hævning i 45 min men er endnu ikke hævet 😱😱😱😱

    1. Hej Pia,
      Det lyder mærkeligt. Står dejen og hæver et lunt sted? Ellers kan gæren ikke få lov at arbejde, hvis der er for koldt.
      Kh

  9. Er de stadig gode på 2. dagen? Jeg skal have morgengæster til fødselsdag og er i tvivl, om jeg kan bage dem dagen før med succes? 🙈

    Kh Anna

    1. Hej Anna,

      Hvis de bages om aftenen, så er de stadig fine. Ellers kan vi anbefale at bage dem og så fryse dem ned 🙂

      Kh

  10. Hej mummum.
    Jeg har bagt de her skønne fastelavnsboller, men de skal først serveres i morgen. Skal de bare poser og opbevares ved stuetemperatur eller hvad tænker du? 🙂
    Har ikke puttet glasur på endnu.
    Mvh. Mia

  11. Det er sandt når du skriver det er verdens bedste. De er bare så lækre. Min søn på 11år har bagt dem i dag. Med minimal hjælp. Lækker creme og ikke en dråbe flød ud 💙han var pave stolt.

  12. Hejsa:)
    Tak for nogle kanon opskrifter
    Jeg vil bare lige infomere om at i har skrevet forkert i jeres opskriftsbog der står de skal have varmluft og her står alm ovn. Jeg tror de springer hvis man laver med varmluft. Men har nemlig også jeres bog så ville bare lige sige det🥰 og verdens bedste opskrift på fastelavnsboller !! De fåes ikke bedre:)
    Mvh Helle

    1. Hej Helle,

      Tidligere bagte vi dem ved varmluft, men har sidenhen ændret opskriften. Vi har netop skrevet til vores redaktør, så det bliver rettet i næste oplag 🙂 Tak fordi du gjorde os opmærksom på det. Rigtig god dag!
      Kh

  13. Er det bedst at ælte i hånden eller kan man godt bruge røremaskine? Jeg har også en pose kagecremepulver fra tørsleffs, kan den godt bruges selvom den ikke er bagefast?

    1. Hej Signe,

      Vi bruger røremaskine, men du kan sagtens gøre det i hånden.
      Brug helst en kagecreme, som er bagefast 🙂

      Kh

  14. Hvis man skal lave dobbelt portion anbefaler i så at lave den af to omgange eller bare dobler det hele op?
    Hvis sidstnævnte, skal man så bruge 100g gær? 😅

  15. Hej
    Min creme blev helt tyk i konsistensen. Jeg har fulgt opskriften og prøvede at bage dem, men cremen er stadig tyk og mærkelig. Hvordan kan det være?

Skriv en kommentar