Hybenmarmelade

Hybenmarmelade
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Lav den lækreste omgang hybenmarmelade med denne nemme opskrift. Gå på opdagelse langs strandene og pluk masser af gratis hyben.

Ingrediensliste

  • 200 g. hyben
  • 2 dl. vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 120 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Rens hyben. Skær bund og top af, halver dem og skrab kernerne ud. Brug handsker, da det kløpulver inden i godt kan klø meget. Den vægt der er angivet er i renset vægt.
  2. Kom renset hyben, vand og citronsaft i en gryde.
  3. Bring det i kog og skru så ned for varmen. Lad det simre i 15-20 minutter til hyben er kogt bløde.
  4. Tag gryden af varmen. Blend det hele med en stavblender.
  5. Tilsæt sukker og vaniljesukker og sæt tilbage på blusset. Hvis den er lidt for tyk til din smag, så kan du tilsætte lidt ekstra vand (husk også, at den bliver lidt tykkere, når den køler af).
  6. Lad det simre ved lav varme i 5-10 minutter.
  7. Tag gryden af varmen.
  8. Hæld marmeladen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og marmeladen sættes på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på hybenmarmelade

Nu når hybensæsonen nærmer sig, så er der god grund til at lave en omgang hjemmelavet hybenmarmelade! Og så er det samtidig god grund til at tage på opdagelse i det danske land. Hyben finder du nemlig særligt langs de danske strandkanter.

Hybenmarmelade smager skønt på bagværk, pandekager eller ovenpå naturel yoghurt eller skyr. Man kan bruge det til så mange ting, men vores favorit må nok være ovenpå en god hjemmebagt bolle.

LÆS OGSÅ: Rabarberkompot

Hybenmarmelade

Marmelade med hyben

Der er intet som hjemmelavet marmelade og denne udgave med hyben er simpelthen bare så lækker. Det er samtidig en super måde at få udnyttet, at vi har så mange gode råvarer i naturen til fri afbenyttelse. Vær dog blot opmærksom på lige præcis hyben, da de indeholder en hel masse små hvide og gule frø, som klør helt vildt. Det er også det, som bliver kaldt kløpulver. Disse frø skal fjernes inden man kan koge marmelade på dem.

Hybenmarmelade

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar