Rabarberkompot

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Den bedste kompot af rabarber som kan bruges til så mange forskellige ting. Vi bruger den til diverse desserter, ovenpå grød, skyr eller yoghurt og til det vi ellers vil bruge marmelade til.

Ingrediensliste

  • Rabarber kompot

  • 350 g. rabarber
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skyl rabarber og skær dem i mindre tern.
  2. Bland dem med sukker, vand, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde.
  3. Kog det op med låg under svag varme. Rør godt i kompotten i cirka 5 minutter.
  4. Lad kompotten afkøle.
Bedøm denne ret

Opskrift på nem rabarberkompot

Denne opskrift på rabarberkompot er super nem og lige til. Står du inde med en portion friske og røde rabarber, så er denne opskrift guld værd. Lav en stor portion rabarberkompot, som du kan have i køleskabet. Du kan bruge kompotten til både desserter, kager, til is, morgenmad, som marmelade, ovenpå grød eller skyr og yoghurt. Der er så mange muligheder med sådan en frisk og syrlig rabarberkompot.

Hvor langtid kan rabarberkompot holde sig?

Kompotten kan holde sig i en lukket beholder i cirka 5 dage. I og med at kompotten kan bruges til så meget, så kan det også være, at det er spist langtid forinden de 5 dage overhovedet er gået.

Kan rabarberkompotten fryses?

Hvis du laver en stor portion rababerkompot, så kan det sagtens fryses ned i mindre portioner. Så kan du altid tage en portion kompot op til at sætte i køleskabet, så har du kompot til ugens morgener eller til som tilbehør til en lækker dessert.

LÆS OGSÅ: Bedstefars skæg med rabarber

Rabarberkompot

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar