Sommertærte Sommertærte Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 20 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækkker opskrift på den bedste sommertærte med creme og masser af frisk frugt. Den lækreste frugttærte bagt i bradepande. Ingrediensliste Bund 500 g. marcipan 225 g. sukker 250 g. smør 5 æg 75 g. hvedemel 2 tsk. bagepulver Kransekagemasse til kanten 430 g. marcipan 200 g. sukker 90 g. æggehvide Chokoladelag 50 g. mørk chokolade Vaniljecreme 1 brev pulver til kagecreme 5 dl. sødmælk 2 dl. piskefløde Andet 500 g. frugt Fremgangsmåde Bund Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Marcipan og sukker røres sammen eller smuldres sammen med hænderne. Vi plejer at bruge k-spaden på røremaskinen, så det bliver blandet godt. Del smør i mindre stykker og tilsæt det til massen. Pisk videre. Pisk æggene i et af gangen. Lad det piske godt, så du får en ensartet masse. Skrab evt. siderne ned undervejs. Tilsæt til sidst hvedemel og bagepulver og pisk det godt sammen til en ensartet og luftig masse. Beklæd en dyb brandepande (38 x 32 cm. ) med bagepapir. Hæld dejen ned i formen og fordel dejen ensartet i hele formen. Bag bunden i ca. 15-20 min., alt efter hvor kraftig din ovn er. Den skal være gyldenbrun. Lad bunden køle af, imens du laver kransekagekanten. Kransekagekant og chokolade Når bunden er kølet en smule af, så er det tid til at lave kransekagen. Tænd ovnen på 210 grader varmluft. Rør alle ingredienserne sammen med en elpisker eller på en køkkenmaskine med piskeris. Når du har en ensartet masse, så kommes denne op i en sprøjtepose med stjerneformet tyl. Sprøjt kransekagen langs siden på hele kagen. Og lav evt. to streger ned langs kagen for at inddele den i rum. Bag hele kagen i 5-8 min, men hold øje med dem under bagningen, da alle ovne varmer forskelligt. Hak chokolade fint. Når kagen bliver taget ud af ovnen, fordel da chokoladen på hele bunden og brug en pensel eller en lille ske til at fordele den smeltede chokolade rundt på hele bunden. Creme og samling Hvis du bruger en færdiglavet kagecreme fra Dr. Oetker eller Tørsleff, rør da denne sammen efter brugsanvisningen på pakken. Man skal ofte bruge 1 brev pulver til kagecreme og 5 dl. mælk. Sæt din kagecreme/vaniljecreme i køleskabet i 1 times tid. Pisk piskefløde til en flødeskum. Vend kagecreme/vaniljecreme med fløde og fordel cremen udover bunden af kagen. Skyl frugter og bær og skær dem ud i halve eller kvarte stykker og pynt med dem på hele kagen. Server kagen med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på sommertærte Her får du opskriften på den absolut bedste sommertærte med creme og frugt. En simpel frugttærte, som er perfekt til fødselsdagsfejringer, sommerfester og meget mere. Den bages i en bradepande og toppes med masser af forskellige frugter. Vi har egentlig fået inspiration til denne lækre kage fra bageren, da vi altid fik en lignende tærte fra bageren, da vi var mindre. Det var altid fast tradition til fødselsdagsfejringer, at dagen blev afsluttet med en lækker frugttærte. Derfor har vi udviklet vores egen opskrift på en lækker sommertærte, som er perfekt til netop fødselsdage osv. Når man bager i en stor bradepande, så er det nemlig super nemt og det kræver hverken de store færdigheder i køkkenet eller masser af tid. Desuden kan bunden sagtens bages dagen før, så den blot skal pyntes på selve dagen. LÆS OGSÅ: Sommermad og retter Frugttærte med frisk frugt Du kan bruge lige præcis de frugter, som du har lyst til. Prøv en kombination af friske bær, vindruer, kiwi eller appelsin. Vi anbefaler ikke at bruge “hårde” frugter som æbler og pærer og bananer bliver hurtigt brune, så dem ville vi heller ikke bruge. Du kan også variere frugterne alt efter årstiden. Bare fordi det hedder en sommertærte, så kan den også serveres i årets andre årstider. Så uanset årstid, så er det altså en perfekt kage at servere til højtider eller fejringer. Vi har i hvert fald endnu ikke oplevet, at den ikke er faldet i god jord hos venner og familie. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.