
Sunde boller med kerner
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
2 timer og 15 minutterSamlet tid
2 timer og 35 minutterBeskrivelse
Nem og lækker opskrift på sunde boller med masser af kerner. De er sprøde udvendigt og svampede indvendigt. Den perfekte sunde bolle.
Ingrediensliste
- 5 dl. vand
- 25 g. gær
- 350 g. hvedemel
- 260 g. rugmel
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. akaciehonning
- 2 spsk. olivenolie
- 0,5 dl. naturel yoghurt
-
Kerner til at vende i
- 50 g. hørfrø
- 50 g. solsikkekerner
- 50 g. sesamfrø
Fremgangsmåde
- Rør gær ud i lunkent vand.
- Tilsæt yoghurt naturel, akaciehonning, olie, salt, hvedemel og rugmel. Ælt det sammen godt sammen. Hvis du ælter på en røremaskine, så ælt den godt igennem i 6-7 minutter.
- Dæk skålen med en overklippet plastikpose og et viskestykke og sæt dejen til hævning i 2 timer.
- Tænd ovnen på 210 grader varmluft.
- Bland dine forskellige kerner sammen. Du behøves ikke bruge de samme kerner. Du kan bruge det du lige har i skabene.
- Hæld halvdelen af kernerne ud på bordet sammen med lidt hvedemel. Hæld dejen ud ovenpå.
- Drys de sidste kerner ud ovenpå dejen. Tag lidt mel på fingrene og fordel dejen (eller brug en kagerulle) så den får den tykkelse, som du vil skære boller ud af.
- Brug en god kniv eller en dejskraber og skær grove boller af dejen.
- Del dejen i ca. 12 stykker.
- Placer på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne i ca. 10-13 min. De lyder hule, når de er færdige.
- Bollerne kan sagtens fryses ned og tages op efter behov.
Opskrift på sunde boller med kerner
Opskrift på lækre sunde boller med kerner, som mætter godt. De er sprøde uden på og er dejlig svampede indvendigt. Vi elsker de her boller i madpakken eller som en del af et stort brunchbord. Selvom de er grove, så bliver de slet ikke tunge, som grove boller kan have tendens til.
LÆS OGSÅ: Hasselnøddeboller
Nemme og lækre sunde boller
Det her er nogle af de bedste sunde og grove boller vi har lavet. De er super nemme at lave og så vender man dem blot i de kerner man har lyst til. Vi kan godt lide en blanding af hørfrø, solsikkekerner og sesamfrø. Men du kan også sagtens bruge græskarkerner, chiafrø eller hampefrø.
Grove boller
Til de her grove boller har vi valgt at bruge rugmel, men du kan sagtens udskifte det. Vi kan anbefale speltmel, grahamsmel eller fuldkornsmel. Du må dog ikke udskifte alt hvedemelet med en grovere variant. Så får du nogle tunge boller, som godt kan virke meget klæge og ufærdige i midten. Sørg også for at ælte dejen godt, så får du de bedste boller.
De bedste boller til madpakken
Hvis du mangler en god madpakkebolle, så er disse lige noget for dig. Det kan være du selv gerne vil have noget grovere med til frokost eller at dine børn skal have det. De mætter nemlig rigtig godt i forhold til en almindelig hvid bolle. Du kan fylde dem med pålæg, lidt salat og et par skiver agurk. Det er i hvert fald en sund og mættende madpakke, som er lidt mere spændende end rugbrødsmadder.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
De sunde boller er rigtig god. Har også fået tilbagemelding fra folk der har smagt dem. Netto fordi de ikke er så tunge, selvom der er rugmel i.
Hej Bente,
Dejligt at høre!
Kh
Hej.
Kam jeg bruge creme fraiche istedet for yoghurt?
Hilsen Therese
Hej,
Sagtens!
Kh
Hej fra Tyskland, sikke mange dejlige bolleopskrifter, der bliver mange at prøve.
De sunde boller med kerner er rigtig gode, selvom dejen er svær at håndtere.
Hilsen fra Pia
Hej Pia,
Det er vi så glade for at høre og ja, dejen er lidt mere klistret end en normal bolledej, men så bliver de nemlig ikke tørre 🙂
KH
Vil man kunne blande kerne i dejen i stedet for at have dem uden på? 🙂
Hejsa,
Sagtens 🙂
Kh
Hvad bruger i olien til? Den står som en ingrediens men den kommesnikke i? 🙂
Hej Nadja,
Den kommer i sammen med honning, yoghurt osv. 🙂
KH
Wow dejen var godt nok våd. Jeg måtte bruge to skeer til at sætte dem af på bagepapir.
Hej Louise,
Dejen er ret klistret ja, men det er også det, som gør, at de ikke bliver tørre. Vi plejer at fordele kerner og lidt mel ud på bordet og så hælder vi dejen ud. Så drysser vi med kerner ovenpå og lidt mel og så bruger vi en dejskærer til at skære dem ud. Har du sådan en? Den er altså guld værd 🙂
Kh