Sommerroulade med jordbær og rabarber

Sommerroulade med jordbær og rabarber
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker sommerroulade med jordbær og rabarber, konditorcreme og hvid chokolade. En lys, hjemmelavet roulade med creme og bær.

Ingrediensliste

  • Rouladebund

  • 3 stk. æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 130 g. sukker
  • 130 g. hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Jordbær-rabarberkompot

  • 150 g. rabarber
  • 200 g. jordbær
  • 0,5 dl. vand
  • 120 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Konditorcreme

  • 3 stk. æggeblomme
  • 30 g. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g. sukker
  • 3 dl. mælk
  • 2 dl. piskefløde
  • Andet

  • 2 dl. piskefløde
  • 50 g. hvid chokolade
  • 100 g. jordbær

Fremgangsmåde

Fyld

  1. Start med jordbær-rabarberkompotten.
  2. Skyl og rens rabarber og jordbær. Skær i mindre stykker.
  3. Put alle ingredienserne op i en lille gryde.
  4. Lad det koge op ved lav-middel varme.
  5. Lad det småkoge i 10-15 minutter, alt efter hvilken konsistens du ønsker.
  6. Tag gryden af blusset. Lad det køle af.
  7. Blend det evt. med en stavblender, hvis du ikke vil have nogle klumper. Sæt på køl indtil brug.
  8. Nu til konditorcremen.
  9. Pisk æg sammen med sukker, vaniljesukker og majsstivelse i en gryde. Pisk herefter mælk i.
  10. Varm din blanding op ved middel varme og rør jævnligt, indtil cremen begynder at tykne. Giv den et opkog og pisk godt. Tag gryden af varmen. Hæld cremen over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm over og læg filmen helt ned på cremen, så danner den nemlig ikke hinde. Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.
  11. Pisk den kolde creme op med en gaffel eller piskeris, så den ikke har klumper.
  12. Pisk piskefløde til flødeskum. Vend fløden med den kolde kagecreme, så du har en konditorcreme. Sæt den på køl indtil brug.

Rouladebund

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Æg, vaniljesukker og sukker piskes til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.
  3. Hvedemel, kartoffelmel og bagepulver vejes af.
  4. Sigt de tørre ingredienser igennem en fin trådsi over i den våde blanding.
  5. Vend det hele godt sammen, så der ingen klumper er.
  6. En bageplade med bagepapir gøres klar. Dejen spredes ud med en størrelse på cirka 30 x 40 cm.
  7. Bunden bages i den forvarmet ovn i ca. 8-10 min.
  8. Imens kagen bager, så gøres en anden bageplade klar med bagepapir. Herpå drysses der med sukker.
  9. Når bunden er bagt færdigt, så tages den ud af ovnen og vendes ud på bagepapiret med sukker på.
  10. Læg et fugtigt viskestykke over bunden og lad den køle af.
  11. Når den er kølet af, så fjernes viskestykket og bagepapiret.
  12. Smør først bunden med konditorcremen. Fordel herefter jordbær-rabarberkompotten ovenpå og smør det forsigtigt ud.
  13. Rul rouladen sammen på den lange led.
  14. Anret den på et langt fad eller bræt.
  15. Pisk fløde til flødeskum. Kom den op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  16. Pynt med flødeskum, hakket hvid chokolade og evt. friske bær.
  17. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på sommerroulade med jordbær og rabarber

Den lækreste sommerroulade med jordbær, rabarber og konditorcreme. Her får du i sandhed en roulade, som smager af sommer og sol. Vi har begge fødselsdag i august måned, så her er der altid rig mulighed for at lave en rigtig sommerkage til fejringen. I år faldt valget på den her sommerlige roulade, som består af en lys kagebund, som bliver toppet med konditorcreme og en kompot af rabarber og jordbær. Det giver den helt perfekte balance mellem sødt og syrligt, da kompotten giver så godt et modspil til den søde bund og creme.

LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores opskrifter på roulader

Sommerroulade med jordbær og rabarber

Rabarber-jordbær roulade

Helt tilfældigt havde vi lige nogle jordbær og rabarber fra frost, som skulle bruges. Det lavede vi en lækker og nem kompot ud af. Konditorcremen er lavet på en vaniljecreme, som er rørt op efter den har sat sig og så er der vendt flødeskum i. En simpel, men virkelig god creme, som altid tager kegler.

Selve rouladen er ellers pyntet med flødeskum på toppen samt hakket hvid chokolade og friske bær. Den faldt i god jord hos alle gæster og især fordi, at den ikke er alt for sød. Det er en frisk og sød kage, som har den her syrlighed over sig også. Det synes vi personligt er rigtig godt, så det hele ikke bliver for sødt.

Hvor meget kan jeg forberede dagen før?

Du kan sagtens lave konditorcreme og jordbær-rabarberkompotten klar dagen før. Opbevar det i lufttætte bøtter, så er det nemt lige at lave rouladen på selve dagen, da det kun er bunden, som skal bages.

Sommerroulade med jordbær og rabarber

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Kan jeg lave kagen dagen før(både indhold og creme)? Eller hvor mange dage før jeg kan lave den?

    1. Hej,

      Rouladen kan laves og fyldes dagen før, men vent med pynten på toppen til på selve dagen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar