Drømmekage med marcipan Drømmekage med marcipan Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 45 minutter Samlet tid 1 time og 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker og snasket drømmekage med marcipan og kokosfyld. En bradepandekage med marcipan og kokos, som er perfekt til kaffen. Ingrediensliste Bund 200 g. smør 200 g. sukker 100 g. marcipan 2 tsk. vaniljesukker 4 stk. æg 4 spsk. creme fraiche 150 g. hvedemel 1 tsk. bagepulver Kokosfyld 80 g. smør 100 g. lys sirup 0,5 dl. piskefløde 100 g. brun farin 150 g kokosmel Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme). Riv marcipan groft. Pisk blødt smør med sukker, marcipan og vaniljesukker med en elpisker til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk det godt sammen, så massen bliver godt luftig. Vej hvedemel og bagepulver af i en skål. Sigt det i dejen skiftevis med creme fraiche. Rør det godt sammen til en ensartet dej uden klumper. Smør en form (22 x 22 cm) eller springform Ø24-26 med smør eller beklæd med bagepapir. Fordel dejen i formen. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 30-35 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Imens den er i ovnen, så gøres kokosfyldet klar. I en gryde opvarmes smør, lys sirup, brun farin og fløde (kan erstattes med mælk) under omrøring. Når det hele er smeltet sammen til en ensartet masse, så tilsættes kokos. Tag gryden af varmen. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Tag kagen ud, fordel kokosfyldet og bag den yderligere 5-10 minutter, så fyldet bliver gyldent. Tag hele kagen ud og lad den køle af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på drømmekage med marcipan Intet mindre end den lækreste drømmekage med marcipan får du opskriften på her! En svampet og lækker mazarinbund, som bliver toppet med det snaskede kokosfyld eller toscafyld. Hvis du skal lave en virkelig snasket kage, så er den her et godt bud. Det er sådan en kage, som er perfekt til en kop god kaffe og som uden tvivl vil falde i god jord hos drømmekage-elskere! Vi kan ikke stå for en god drømmekage. Og vi må sige, at når der lige kommes lidt marcipan i, så bliver den altså ekstra luksuriøs. Vi havde lige en rest marcipan liggende, som trængte til liv. Derfor tænkte vi, at den da skulle trylles om til den her gode, men klassiske drømmekage. Det er sådan en bradepandekage, som vi er vokset op med, så den bringer altid gode minder frem. Og så er den jo bare nem at lave, hvilket også er et kæmpe plus. LÆS OGSÅ: Klik her for at se alle vores opskrifter på bradepandekager Mazarinkage med kokosfyld Som vi også lige nævnte, så er det jo blot en mazarinkage, som toppes med kokosfyldet fra en drømmekage. Du får også den lyse kagebund som i den almindelige, klassiske drømmekage. Men forskellen er, at vi har kommet en generøs mængde marcipan i bunden også. Den bliver lige lidt ekstra saftig og så får den en dejlig smag af marcipan. Kan jeg fryse kagen? Ja, det kan du sagtens. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.
Hej, Ja jeg ville lige sætte opskriften op med 2-4 personer <3 Og dejligt den faldt i god jord! Kh Svar