Romkugler

Romkugler
Opskrift til stk. Opskrift til 15 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på gode romkugler, præcis som dem man køber ved bageren. Det er den perfekte kage til eftermiddagskaffen eller hvis man skal bruge gamle kagerester.

Ingrediensliste

 • 100 g. mørk chokolade
 • 1,5 dl. piskefløde
 • 900 g. kagerester
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 7 spsk. hindbærmarmelade
 • 4 spsk. romessens
 • 30 g. bagekakao
 • 70 g. kagekrymmel

Fremgangsmåde

 1. Hak mørk chokolade groft.
 2. Put chokolade og fløde i en lille gryde. Varm det op ved lav varme. Lad det smelte sammen til en ensartet masse. Tag herefter gryden af varmen og lad det køle af.
 3. Placer alle dine kagerester i en stor skål. Smuldr alle resterne.
 4. Tilsæt hindbærmarmelade, vaniljesukker, romessens, kakaopulver og chokoladeblandingen, som du har lavet. Ælt det hele godt sammen, til du får en ensartet masse. Du kan også bruge k-spaden på en røremaskine eller en foodprocessor til at blande det hele. Hvis den virker for tør, så tilsæt lidt mere fløde.
 5. Smag massen til med romessens. Der kan være forskel på hvor meget man gerne vil have den til at smage af rom.
 6. Rul massen til kugler og tril herefter i krymmel.
 7. Sæt dem på en tallerken og sæt på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på romkugler

Nem opskrift på lækre og hjemmelavede romkugler, ligesom dem man køber ved bageren. Det er utroligt, at der kan blive noget så lækkert ud af kagerester og rom. Det er nemlig super nemt at lave sine helt egne.

For at lave romkugler, så skal man bruge kagerester. Man kan også vælge at købe mazarinkage, som er færdiglavet. Men vi plejer at samle forskellige kagerester og så fryser vi dem ned. Når vi så har en tilpas mængde rester, så laver vi dem til de skønneste romkugler. Det er en god måde at undgå madspild og lave en ny kage ud af gammel kage. Opskriften er nem og du kan tage de mindste med i køkkenet, hvor du kan få hjælp til at trille dem. 

Romkugler Romkugler

Ønsker du en sundere form for romkugler? Så bør du prøve vores opskrift på dadelkugler, som også laves med romessens.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej Mummum.
  Kan man som kagerester bruge åbne fastelavnsboller med hindbærsyltetøj i og så chokoladekage?
  Eller hvad bruger i?

  1. Hej,

   Vi bruger som regel noget chokoladekage, roulade osv. Vi har faktisk aldrig prøvet med noget gærdej, men prøv det da af. Vi ved, at bageren i vores gamle by brugte gærdejsrester også 🙂

   Kh

Skriv en kommentar