Krakelerede vandbakkelser med creme og fløde Krakelerede vandbakkelser med creme og fløde Opskrift til 816243240 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på choux au craquelin, også kaldt krakelerede vandbakkelser. De er fyldt med hjemmelavet creme og fløde og smager som en drøm. Ingrediensliste Vandbakkelse 3 dl. vand 100 g. smør 0,5 tsk. salt 150 g. hvedemel 4 stk. æg Småkagedej til at placere ovenpå 80 g. smør 90 g. hvedemel 80 g. sukker Hjemmelavet creme 3 stk. æggeblomme 4,5 tsk. majsstivelse 3,75 dl. mælk 5 tsk. vaniljesukker 4 spsk. sukker Andet 2,5 dl. piskefløde Fremgangsmåde Vandbakkelse Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Se evt. billede længere nede. Lav din småkagedej ved at ælte alle ingredienserne sammen. Stik dem ud, så de får cirka samme omkreds som dine vandbakkelser. Placer bagepladen i midten af en forvarmet ovn og bag i ca. 35-40 min. ved 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen. De skal have en flot gylden farve. Hvis de stadig er meget lyse, så giv dem lidt længere tid i ovnen. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelser afkøle på en bagerist. Creme Start med at lave din vaniljecreme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen). Samling Skær dine vandbakkelser over. Fyld bunden med 1 spsk. vaniljecreme. Pisk piskefløde til en fast flødeskum og kom den op i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt fløde oven på vaniljecremen. Sæt låget af vandbakkelsen på. De er bedst, hvis de samles lige inden servering. Vi anbefaler ikke at lave dem dagen inden. Du kan dog sagtens lave vaniljecreme dagen inden. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på krakelerede vandbakkelser med creme og fløde Nem opskrift på de lækreste krakelerede vandbakkelser med creme og flødeskum. De kaldes rigtigt choux au craquelin, så det er lidt nemmere blot at kalde dem for krakelerede vandbakkelser, hvis du spørger os. De er super nemme at lave og består egentlig blot af en vandbakkelsedej, som bliver toppet med en småkagebund. Når de så bliver bagt, så giver det den fineste krakelerede overflade, som også er sprød. Vi har fyldt dem med hjemmelavet creme og flødeskum. En sikker vinder, som falder i alles smag. Man kan også komme et par tsk. syltetøj i. LÆS OGSÅ: Walesstang med fløde Hjemmelavet vandbakkelse med creme Der er intet som vandbakkelse og med det her sprøde lag, så bliver det kun endnu bedre. De er som sagt fyldt med lækker creme, som komplimenterer vandbakkelsen helt perfekt. Du kan også tilføje lidt friske bær, bærkompot eller hakket chokolade til fyldet for at gøre det ekstra lækkert. Følg også med på de sociale medier Følg endelig med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet.Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Hej! Jeg hedder seif, og kommer fra Iran. Vi har også vandbakkelser,men de er meget små. Jeg ha prøvet føre med andre opskrifter,idsg jeg vil lave med din opskrift. Vh Svar
Hej 🙂 Tak for alle jeres fantastiske opskrifter! Skal alle 16 vandbakkelser være på samme plade eller fordeles på 2 plader? Svar
Hej Maja, Tror godt du kan få plads til alle på en plade. Og tak for de søde ord, det er vi glade for at høre! Kh Svar