Tilmeld nyhedsbrev

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskumg flødeskum

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Opskrift til 10-12 personer (2 stænger)

Forberedelsestid

30 min

Tilberedelsestid

35 min

Samlet tid

1 time og 5 min

En nem opskrift på den Walesstang lavet på vandbakkelse med fyld af vaniljecreme og frisk frugt. Walesstangen er en gammeldags kage, som smager ualmindeligt godt, da kagen ikke bliver for sød eller tung. Selve vandbakkelsen kan godt laves dagen før og fryses ned inden brug. Men den skal samles på selve dagen den skal spises.

Ingrediensliste

Vandbakkelse

  • 3 dl. vand
  • 100 g. smør
  • 1/2 tsk. salt
  • 150 g. hvedemel
  • 4 æg (str. S/M)

Vaniljecreme

  • 1 brev kagecreme (Dr. Oetker)
  • 3,5 dl. mælk
  • 1 dl. piskefløde

Andet

  • 1,5 dl. piskefløde
  • 6 spsk. syltetøj
  • Mørk chokolade
  • Vindruer

Fremgangsmåde

Vandbakkelse

1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur.
2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Bring det i kog.
3. Når det koger og smør er smeltet, tag gryden af blusset og tilsæt hvedemel og rør det godt sammen med en træske, så det danner en kugle.
4. Hæld dejen over i en alm. skål og lad den afkøle i 15 min. Tjek om dejen er kold nok ved at stikke en finger ned i den. Den må på ingen måde være brændende varm.
5. Pisk æggene sammen i en skål. Tilsæt lidt af æggemassen af gangen og rør det godt ud, inden du tilsætter mere. Tilsæt det resterende af æggemassen. Rør det hele godt sammen.
6. Put din dej op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt ud til 2 lange stænger. Se evt. billede længere nede i opskriften.
7. Placer bagepladen i midten af ovnen og bag i ca. 35 min. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 25 min. da de kan risikere at falde sammen.
De skal have en flot gylden farve.
8. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelsesstænger afkøle på en bagerist.

Vaniljecreme

1. Pisk brevet med kagecremespulver sammen med mælk.
2. Pisk piskefløde til en fast flødeskum. Vend fløden sammen med kagecremen.

Servering

  1. Pisk piskefløde til en let flødeskum. Put flødeskum op i en sprøjtepose med stjernetyl.
  2. Hak chokolade groft
  3. Halver vindruer.
  4. Fordel først syltetøj ned langs dine stænger i midten. Fordel herefter vaniljecreme ovenpå.
  5. Sprøjt flødeskum på toppen og pynt med hakket chokolade og vindruer.

Bedøm denne ret

En nem opskrift på den klassiske Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum. Hoveddelen af Walesstangen består jo egentlig af en vandbakkelsesdej, som nogen har svært ved at mestre. Det er dog slet ikke så svært og når man først har styr på teknikken, så kan du bage Waleskrans, Waleskringle og Walesboller.

Nogen ser vandbakkelser som noget af en udfordring, men det behøves det slet ikke at være, da det faktisk er super nemt, når man først har lært det. Vi guider dig igennem det længere nede.

LÆS OGSÅ: Banankage med chokoladestykker

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

At mestre vandbakkelse

Der er nogle få ting, som man skal huske, når man bager vandbakkelse. Det er blandt andet, at man ikke må åbne ovnen, så længe den bager og at æggene skal være stuetemperatur. Hvis du har fået dine æg for sent ud af køleskabet, så kan du hurtigt lægge dem i en skål med varmt vand. På den måde får de hurtigt en varmere temperatur.

Når man rører selve dejen sammen, så er det også vigtigt, at man har sin egen fornemmelse med. Det er nemlig ikke sikkert, at man skal bruge alle æggene, der står i opskriften. Derfor skal man selv mærke efter. Dejen må nemlig ikke blive for tynd, men den skal heller ikke være for tyk. Det er en hårfin balance, som man lærer hen af vejen. Vi har brugt mange forsøg på at lære at bage vandbakkelse. Men når man først har lært det, så sidder det på rygraden. Og det er jo en simpel kage at bage.

Walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum

Den her walesstang med vaniljecreme, syltetøj og flødeskum er super lækker som en kage til eftermiddagskaffen. Det er i hvert fald her vi oftest har fået den. Det er sådan en rigtig mormor-kage med masser af fløde. Den smager bare helt fantastisk og kan virkelig anbefales.

Følg også med på vores Facebookside, hvor vi hver dag kommer med inspiration til lækre, søde sager.

Skriv en kommentar