Æblebradepandekage

Æblebradepandekage
Opskrift til personer Opskrift til 30 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

55 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en svampet æblebradepandekage med crumbletopping og revet æble. En stor bradepandekage med æbler og marcipan.

Ingrediensliste

  • Æblekage

  • 600 g. smør
  • 650 g. sukker
  • 6 tsk. vaniljesukker
  • 10 stk. æg
  • 200 g. creme fraiche
  • 2 dl. mælk
  • 6 tsk. bagepulver
  • 600 g. hvedemel
  • 4 stk. æble
  • Crumbletopping

  • 150 g. smør
  • 140 g. hvedemel
  • 100 g. marcipan
  • 60 g. havregryn
  • 140 g. sukker
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 40 g. mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Sukker, blødt smør og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter.
  3. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt.
  4. Vend forsigtigt creme fraiche og mælk i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
  5. Skyl æbler og rens godt. Riv dem herefter groft på et rivejern. Pres så meget væske ud af dem, som du kan.
  6. Vend revet æble i dejen.
  7. Kom bagepapir i en dyb bradepande (som følger med til ovnen). Kom dejen i.
  8. Nu til crumble-toppingen.
  9. Skær smør i tern. Riv marcipan groft.
  10. Bland hvedemel, revet marcipan, smør i tern, havregryn, sukker og kanel i en skål med fingrene. Ælt dejen godt, så dejen begynder at samle sig i små klumper. Fordel smuldredejen over kagedejen.
  11. Fordel også mandelflager udover.
  12. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig.
  13. Tag kagen ud og lad den køle lidt af, inden den serveres.
Bedøm denne ret

Opskrift på æblebradepandekage

Her får du opskriften på en stor æblebradepandekage, som er genial, hvis du skal bage kage til mange. En svampet og lækker bradepandekage med æble og marcipan, som er toppet med en crumbletopping og mandelflager. Det her er vores bud på en lækker æblekage i bradepande, som er nem at bage. Snart kan man få de lækreste danske æbler og måske du er heldig at have æbletræer i haven. Så er det altså oplagt at bruge nogle af dem til den her bradepandekage med æbler. Det er en simpel vaniljekage, hvor der kommes revet æble i. Derudover toppes den med en sprød crumbletopping med marcipan, havregryn og kanel.

Vi spurgte på Instagram hvad vi skulle bage den næste store bradepandekage med og I var mange, som sagde én med æble. Så det får I simpelthen her. Og den blev bare SÅ god. Super svampet og en god saftighed fra revet æble. Der er bare noget over kombinationen af æble, marcipan og kanel. Den går man aldrig galt i byen med.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på store bradepandekager her

Æblebradepandekage

Bradepandekage med æbler og marcipan

I den her bradepandekage med æbler og marcipan har vi kombineret noget af det bedste vi kender fra en god æblekage. Det blev derfor til en saftig kagebund med vanilje og revet æble. Den bliver toppet med en sprød topping af havregryn, marcipan og kanel, som fuldender kagen. Det er ikke en kombination, som vi har set andre før. Men vi havde lyst til at lave en sprød topping i stedet for blot at komme marcipan i selve dejen. Man kan selvfølgelig udelade toppingen og blot toppe med mandelflagerne.

Æblebradepandekage

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Hejsa….

    Jeg skal bage denne æblekage, og har et spørgsmål.
    Kan man ikke bruge noget af det saft fra æblerne, i stedet for mælken?

    Mvh
    Line Lassen

  2. Det lyder lækkert. Men hold da op en stor mængde smør!
    Jeg tænker at tage lommeregneren frem og dividere mig ned i en springform størrelse. Hvor tykt et lag dej har du cirka i din bradepande? 🤔

    1. Hej,

      Det spiller ikke så stor en rolle i denne kage, da de alligevel rives. Man kan bruge både grønne og røde 🙂

      Kh

  3. Min topping synker ned i dejen, under bagningen. Skal kagen bages inden toppingen kommer på? Det fremgår ikke af opskriften

    Vh Marchen

    1. Hej,

      Nej kagen skal ike bages før topping kommer på. Måske din topping har lagt i et for tykt lag. Vi har ikke problemer med, at det synker helt ned. Det vil synke lidt, men man kan stadig se det på overfladen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar