Æblebradepandekage Æblebradepandekage Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 30 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 55 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på en svampet æblebradepandekage med crumbletopping og revet æble. En stor bradepandekage med æbler og marcipan. Ingrediensliste Æblekage 600 g. smør 650 g. sukker 6 tsk. vaniljesukker 10 stk. æg 200 g. creme fraiche 2 dl. mælk 6 tsk. bagepulver 600 g. hvedemel 4 stk. æble Crumbletopping 150 g. smør 140 g. hvedemel 100 g. marcipan 60 g. havregryn 140 g. sukker 2 tsk. stødt kanel 40 g. mandelflager Fremgangsmåde Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt. Sukker, blødt smør og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt. Vend forsigtigt creme fraiche og mælk i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen. Skyl æbler og rens godt. Riv dem herefter groft på et rivejern. Pres så meget væske ud af dem, som du kan. Vend revet æble i dejen. Kom bagepapir i en dyb bradepande (som følger med til ovnen). Kom dejen i. Nu til crumble-toppingen. Skær smør i tern. Riv marcipan groft. Bland hvedemel, revet marcipan, smør i tern, havregryn, sukker og kanel i en skål med fingrene. Ælt dejen godt, så dejen begynder at samle sig i små klumper. Fordel smuldredejen over kagedejen. Fordel også mandelflager udover. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 30 minutter. Du kan tjekke om den er færdig ved at stikke en kødnål, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke kommer ubagt dej med op, så er den færdig. Tag kagen ud og lad den køle lidt af, inden den serveres. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på æblebradepandekage Her får du opskriften på en stor æblebradepandekage, som er genial, hvis du skal bage kage til mange. En svampet og lækker bradepandekage med æble og marcipan, som er toppet med en crumbletopping og mandelflager. Det her er vores bud på en lækker æblekage i bradepande, som er nem at bage. Snart kan man få de lækreste danske æbler og måske du er heldig at have æbletræer i haven. Så er det altså oplagt at bruge nogle af dem til den her bradepandekage med æbler. Det er en simpel vaniljekage, hvor der kommes revet æble i. Derudover toppes den med en sprød crumbletopping med marcipan, havregryn og kanel. Vi spurgte på Instagram hvad vi skulle bage den næste store bradepandekage med og I var mange, som sagde én med æble. Så det får I simpelthen her. Og den blev bare SÅ god. Super svampet og en god saftighed fra revet æble. Der er bare noget over kombinationen af æble, marcipan og kanel. Den går man aldrig galt i byen med. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på store bradepandekager her Bradepandekage med æbler og marcipan I den her bradepandekage med æbler og marcipan har vi kombineret noget af det bedste vi kender fra en god æblekage. Det blev derfor til en saftig kagebund med vanilje og revet æble. Den bliver toppet med en sprød topping af havregryn, marcipan og kanel, som fuldender kagen. Det er ikke en kombination, som vi har set andre før. Men vi havde lyst til at lave en sprød topping i stedet for blot at komme marcipan i selve dejen. Man kan selvfølgelig udelade toppingen og blot toppe med mandelflagerne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hejsa…. Jeg skal bage denne æblekage, og har et spørgsmål. Kan man ikke bruge noget af det saft fra æblerne, i stedet for mælken? Mvh Line Lassen Svar
Det lyder lækkert. Men hold da op en stor mængde smør! Jeg tænker at tage lommeregneren frem og dividere mig ned i en springform størrelse. Hvor tykt et lag dej har du cirka i din bradepande? 🤔 Svar
Hej, Det spiller ikke så stor en rolle i denne kage, da de alligevel rives. Man kan bruge både grønne og røde 🙂 Kh Svar
Min topping synker ned i dejen, under bagningen. Skal kagen bages inden toppingen kommer på? Det fremgår ikke af opskriften Vh Marchen Svar
Hej, Nej kagen skal ike bages før topping kommer på. Måske din topping har lagt i et for tykt lag. Vi har ikke problemer med, at det synker helt ned. Det vil synke lidt, men man kan stadig se det på overfladen 🙂 Kh Svar