Aubergine lasagne Aubergine lasagne Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på en smagfuld Aubergine lasagne med tomatsauce, mascarpone, spinat og ost. En lækker, vegetarisk lasagne. Ingrediensliste 2 stk. aubergine 200 g. frisk spinat 250 g. mascarpone 1 stk. løg 3 fed hvidløg 2 tsk. tørret basilikum 1 spsk. sukker 800 g. hakkede tomater på dåse 1 spsk. balsamico salt/peber 8 stk. lasagneplader 1 pk. frisk mozzarella Fremgangsmåde Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Skær begge ender af auberginerne. Skær i skiver. Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med lidt olie og drys med salt/peber. Bag dem i ovnen i ca. 6-10 minutter. Imens de bager, så gør du de resterende ting klar. Hak løg og hvidløg fint. Sæt til side. Varm en pande op med lidt fedtstof. Kom først spinat på panden. Sauter det til det falder helt sammen. Tag det herefter fra i en skål. Lad det køle af. Tør panden af for eventuel vand. Kom lidt fedtstof på igen. Tilsæt løg og hvidløg til panden. Lad det sautere til det bliver blødt. Tilsæt tørret basilikum, sukker, hakkede tomater på dåse, balsamico og salt/peber. Lad det simre i 10-15 minutter. Når aubergine er bagt, så tages de ud af ovnen. Spinaten, som du tog fra i en skål, skal du bruge nu. Vrid den godt for vand. Hak den fint. Vend den sammen med mascarpone samt lidt salt og peber. Smør et lasagnefad med lidt olie. Læg først et tyndt lag af tomatsauce på bunden. Læg herefter lasagneplader på. Kom et lag tomatsauce på igen. Fordel klumper af din mascarpone-spinatcreme. Brug enden af en gaffel eller ske til at fordele det rundt. Fordel nu skiver af aubergine ovenpå. Læg et lag lasagneplader igen og top igen med tomatsauce, mascarpone-spinatcreme og skiver af aubergine. Læg sidste lag lasagneplader på igen. Kom skiver af aubergine på. Top med tomatsauce og mascarpone-spinatcremen. Fordel smuldret mozzarella på toppen. Bag lasagnen i ca. 30 minutter i den forvarmet ovn (190 grader varmluft). Tag lasagnen ud. Lad den trække 10 minutter inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars pande Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. Opskrift på aubergine lasagne Den lækreste og nemmeste aubergine lasagne med skiver af aubergine, mascarponecreme og spinat. Den dejligste, vegetariske lasagne med masser af smag. Vi tager gerne et par kødfrie dage om ugen. Det er godt madbudgettet og klimaet. Især i denne tid, hvor priserne på kød, og andre varer for den sags skyld, bare stiger og stiger. Så er det altså godt at have et par gode kødfrie opskrifter i baghånden, hvor man ikke føler, at man skal gå på kompromis med smagen. Lasagnen er lavet med stykker af aubergine, som først bliver bagt. Herefter bliver de lagt i lag med tomatsauce, mascarponecreme med spinat, lasagneplader og ost. Det er simpelt og mega godt! Top den med lidt frisk basilikum og så har du altså en lækker, vegetarisk aftensmad. Og resterne er mega gode i madpakken eller til frokost også. LÆS OGSÅ: Klik her for at finde vegetariske opskrifter Lasagne med aubergine Aubergine er faktisk genialt i lasagne. Den skæres i skiver og bages eller steges først af for at trække lidt af vandet ud af dem. Herefter lægges den mellem lagene. Når den bliver bagt, så bliver den helt blød og absorberer smagen fra de andre elementer. En virkelig undervurderet grøntsag, hvis du spørger os. Nu har vi brugt den i den her auberginelasagne, hvor den har en ret stor rolle. Men hvis du eksempelvis gerne vil have mere grønt ind i din almindelige lasagne eller kyllingelasagne, så kan vi også anbefale at lægge lag af aubergine. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.