Salatbowls med asiatisk mørbrad

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

35 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på salat med smagfuld asiatisk mørbrad. Mørbrad, som er skåret i tynde skiver og marineret i en smagfuld marinade.

Ingrediensliste

 • Asiatisk mørbrad

 • 2 spsk. chilisauce
 • 2 spsk. sojasauce
 • 2 spsk. brun farin
 • 2 fed hvidløg
 • 1 cm. frisk ingefær
 • 275 g. svinemørbrad
 • Bowl

 • 1 stk. avocado
 • 100 g. cherrytomater
 • 0,5 stk. frisk chili
 • 50 g. frisk spinat
 • 6 stk. radiser
 • 1 stk. mango
 • 0,5 bundt forårsløg
 • 10 g. sesamfrø

Fremgangsmåde

 1. Først skal den asiatiske mørbrad laves. Riv ingefær og pres hvidløg. Bland det med alle ingredienserne til marinaden.
 2. Rens mørbraden. Skær den i tynde skiver (ca. 2-3 mm. tykke).
 3. Læg kødskiverne i marinaden og lad det trække i 30 minutter.
 4. Imens skæres, hakkes og snittes grøntsagerne. Spinaten skyldes.
 5. Opvarm en pande med lidt olie. Den skal være meget varm.
 6. Lynsteg nu mørbraden i ca. 4 minutter. Pas på, det stritter en del.
 7. Lav nu bowls ved at fylde spinat i skåle. Herefter mango, forårsløg, cherrytomater, radisser, avocado og frisk chili. Læg til sidst det varme kød på toppen og drys med sesamfrø. Server med det samme.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Glad for Gris #gladforgris #partofaeuropeanmovementformoretaste

Opskrift på salatbowls med asiatisk mørbrad

Den her opskrift på salat bowls med asiatisk mørbrad har vi glædet os til at dele med jer. Det er nemlig gået hen og er blevet en favorit hos os. Det er en let frokost eller en simpel aftensmad, hvis det samtidig skal være en smule sundt.

Vi har lavet salaten på en bund af spinat med mango, radisser, forårsløg, cherrytomater og avocado. Men man kan lave salaten af lige præcis de ting, som man bedst kan lide. Vi kunne også forestille os, at den ville være god med granatæble eller edamamebønner.

LÆS OGSÅ: Fyldte koteletter med gulerodsmos

Asiatisk marineret svinemørbrad

Mørbraden skæres i tynde, tynde skiver og marineres i en smagfuld marinade lavet af hvidløg, ingefær, soya og sukker. Jo længere tid den får lov at trække, jo mere smag får den.

LÆS OGSÅ: Salat med sund tunsalat

Salat bowls med grøntsager Salat bowls med asiatisk mørbrad

Kan jeg bruge noget andet i stedet for brun farin?

Ja, du kan eventuelt erstatte med honning. Brun farin har dog den egenskab, at når man steger kødet ved meget høj varme, så giver det en sprød og lækker overflade. Vi vil derfor helt klart anbefale, at opskriften laves med brun farin.

Vi lover, at det er det hele værd. Kombinationen af det syrlige og det søde i marinaden er så god. Samtidig er det også vigtigt, at panden er meget varm, når det steges. Kødet skal nemlig kun lidt hurtigt svitses og bliver hurtigt færdigt, fordi det er skåret så tyndt.

Salat bowls med asiatisk mørbrad

Det er hurtigt gået hen og er blevet en af vores favoritter. Det er nemlig hurtigt og simpelt at lave og kræver få ingredienser. Men samtidig får man den mest smagfulde salat og vi er ikke i tvivl om, at den også vil blive en favorit hos jer.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa,

   Nej, det er stærk chilisauce – men hvis du ikke er til det stærke, så kan du også bruge sød chili 🙂

   Kh

 1. Jeg er ikke stor fan af svinemørbrad. Men i denne version smager den helt fantastisk. Den marinade sparker …. ??

 2. Det smager sindssygt godt… Så lækker en marinade, tænker den skal prøves af på kylling også… Tusind tak for endnu en lækker opskrift ??

  1. Hej Laura,

   Skønt at høre! Og ja, det vil helt sikkert også være lækkert med kylling 😛

   Kh

 3. Ser virkelig lækkert ud- er vild med jeres opskrifter. Kan man marinere kødet i længere tid end 30 min? . hvis nu man gerne vil forberede i god tid..
  Bh
  Signe

 4. Denne ret blev med det samme en af vores favoritter ❤️ — og en succes hos vores gæster. Jeg brugte fennikel i stedet for radiser, (da disse var udsolgt) det fungerede også fint. Jeg lavede lidt crushed mango som en slags sauce/dressing, også det nød gæsterne.

 5. Er stor fan af jeres opskrifter, men for filan da hvor er jeres hjemmeside altså noget lor* med alle de reklamer der skal loades. I firefox og chrome på mac er den dræbende langsom

  1. Hej Jesper,

   Vi har ingen problemer med at loade. Det plejer at blive gjort i løbet af få sekunder.
   Vi kan desværre ikke fjerne reklamerne, da det er der vores indtægt ligger. Hvis du ikke vil have reklamer, så er vores app helt reklamefri, men den koster dog et mindre beløb om måneden.

   Kh

Skriv en kommentar