Bagte rabarber med mazarin og vaniljeis Bagte rabarber med mazarin og vaniljeis Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på dessert med bagte rabarber med mazarin og vaniljeis. En lækker og nem rabarberdessert med bagte rabarber, kage og is. Ingrediensliste Mazarinkage 250 g. smør 250 g. marcipan 200 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 4 stk. æg 75 g. hvedemel Bagte rabarber 3 stilke rabarber 1 tsk. vaniljesukker 50 g. sukker 0,5 dl. vand Andet 6 kugler vaniljeis 60 g. hasselnødder Fremgangsmåde Mazarinkage Tænd ovnen på 165 grader. Smelt smørret ved lav varme eller i mikroovnen. Smuldr marcipan i mindre stykker og kom det i en røreskål med sukker. Pisk det sammen med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen, imens der piskes. Pisk det godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 3-4 minutter. Tilsæt herefter hvedemel og smeltet smør. Rør det kun sammen til, at der akkurat ikke er klumper. Smør en form eller kom bagepapir i. Vi brugte en som var 21×21 cm. Hæld dejen i formen. Bag den i midten af ovnen i ca. 35-45 minutter. Hold øje med den efter 35 minutter, da der kan være stor forskel på ovne. Den skal føles fast, men ikke helt gennembagt. Tag kagen ud og lad den køle af (kagen kan sagtens bages dagen før). Ristede hasselnødder Tænd ovnen på 165 grader varmluft. Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir. Bag hasselnødderne i ca. 10-15 min. Indtil de har fået farve og der begynder at dufte. Hold øje med dem undervejs, da der kan være så stor forskel på ovne og hvor hurtigt det går. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Gnid dem evt. i et klæde eller med hænderne, så skallen løsner sig. Sorter nødderne, så du får sorteret skallen fra. Hak dem herefter fint og sæt til side. Bagte rabarber Nu til de bagte rabarber. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rens rabarber og skær ud i stykker på ca. 3-4 cm. Vend dem med vand, sukker og vaniljesukker i en skål. Placer dem i et ildfast fad, så de ligger side om side. Hæld resten af sukkerlagen udover. Bag dem i den forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter. Tag dem herefter ud af ovnen og lad dem køle en smule af. Servering Tag din mazarin. Skær kanterne af og skær nogle gode stykker. Anret dine tallerkener. Placer et stykke kage i midten. Top med bagte rabarber på toppen. Anret ristede, hakkede hasselnødder ved siden af og placer en kugle is ovenpå. Pynt evt. med frisk mynte eller citronmelisse. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bagte rabarber med mazarin og vaniljeis Her får du opskriften på den skønneste dessert, som består af bagte rabarber med mazarin og vaniljeis. Vil du imponere dine gæster med en rabarberdessert, så kan vi i den grad anbefale den her. En saftig mazarin med marcipan, som toppes med syrlige, bagte rabarber. Og ved siden af serveres der selvfølgelig en god kugle vaniljeis. Et voila! Så har du den absolut bedste dessert med bagte rabarber. Når vi har gæster på besøg, som vi gerne vil forkæle lidt ekstra, så laver vi gerne en anrettet dessert. Det kræver ikke så meget, men det ligner ofte en million. Her har vi udnyttet de lækre rabarber, som er i sæson og lavet den her vanvittige gode dessert. Rabarber er noget af det bedste man kan lave dessert og søde sager med. De kan virkelig give en ellers sød dessert noget syrlighed, hvilket vi elsker. LÆS OGSÅ: Find flere desserter med rabarber her Bagte rabarber dessert At lave bagte rabarber er desuden noget nær det nemmeste, som man kan gøre med sine rabarber. De renses og skæres ud i mindre stykker. Herefter vendes de i sukker, vanilje og lidt vand og så bages de ellers bare i ovnen, hvor de passer sig selv. De kan bruges til en rabarberdessert som denne, men de kan også serveres med en råcreme eller bare med is til. Det er en simpel og nem dessert, som ikke kræver, at man er en masterchef i køkkenet. En dessert, hvor alle kan være med, vil vi sige. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.