Citronmåne

Klassisk citronmåne
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Her får du en nem opskrift på citronmåne med lysegul citronglasur. En svampet, hjemmelavet kage med citron, som bare altid er god.

Ingrediensliste

  • Kagedej

  • 160 g. smør
  • 280 g. sukker
  • 2,5 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æg
  • 1 dl. mælk
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 200 g. hvedemel
  • 40 g. kartoffelmel
  • 1 stk. økologisk citron
  • Glasur

  • 1 stk. økologisk citron
  • 200 g. flormelis
  • 1 spsk. vand
  • 0,5 tsk. gul frugtfarve

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
  4. Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt.
  5. Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål.
  6. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken.
  7. Riv skallen af citronen og pres saften ud. Vend det i dejen.
  8. Smør en springform (Ø22) eller beklæd med bagepapir. Fordel dejen i formen.
  9. Bag kagen på anden nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er kagen færdig.
  10. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  11. Bland flormelis, citronsaft, vand og gul frugtfarve til en glasur. Drys med friskrevet citronskal.
Bedøm denne ret

Opskrift på citronmåne med glasur

Citronmåne er en klassiker og så er den slet ikke svær at lave hjemmelavet! Vi elsker citronmåne og med denne opskrift får du altså to citronhalvmåner eller en hel citronfuldmåne, hvis du forstår sådan en ;-). Vores opskrift er nok lidt mere anderledes end de fleste. Fordi vi bruger nemlig også lidt kartoffelmel i vores opskrift, da det lige gør den lidt ekstra luftig og knap så tung i det. Det er generelt et lille tip, hvis du gerne vil gøre dine almindelige kager lidt mere luftige i det.

Derudover er der tilsat citronsaft og skal til kagen og citronsaft i glasuren. Skal der endnu mere power på citronsmagen, så kan du blot bytte noget af mælken ud i dejen med endnu mere saft. Det er meget en smagssag hvor kraftig man vil have citronsmagen. Vi synes det er meget passende med saft og skal fra en citron. Men vi ved også, at der er nogen, som gerne vil have den endnu kraftigere.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på kager med citron

Klassisk citronmåne

Hjemmelavet citronmåne

Førhen så kunne vi godt have en tendens til at købe en færdiglavet citronmåne. Du ved, den der halvmåne med en meget skriggul glasur på, som man kan købe i alle supermarkeder. Men det er slet ikke svært at lave en hjemmelavet og så smager det altså så meget bedre. Så vi vil til enhver tid anbefale dig at lave den selv, hvis du har tiden.

Citronmåne kan spises nærmest døgnet rundt. Vi får den ofte til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen, eller hvis vi får gæster på besøg. De fleste synes altså bare, at det er lækkert med sådan en stykke sammen med en kop varm kaffe.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Bagetiden passer overhovedet ikke på min ovn. Nu har den bagt i 1 time og er stadig helt våd i midten. Har nu skruet op på 175 grader.

Skriv en kommentar