Bagte rabarber med råcreme og karamelliseret chokolade Bagte rabarber med råcreme og karamelliseret chokolade Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på rabarberdessert med bagte rabarber, råcreme, jordbær og karamelliseret hvid chokolade. En nem og lækker dessert med rabarber, som smager af sol og sommer. Ingrediensliste Bagte rabarber 6 stilke rabarber 50 g. sukker 2 tsk. vaniljesukker 1 dl. vand Karamelliseret hvid chokolade 100 g. hvid chokolade Råcreme 4 stk. æggeblomme 4 spsk. sukker 1 tsk. vaniljesukker 2,5 dl. piskefløde Andet 400 g. jordbær 4 kviste frisk mynte Fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Rens rabarber og skær ud i stykker på ca. 3-4 cm. Vend dem med vand, sukker og vaniljesukker i et ovnfast fad. Bag dem i den forvarmet ovn i ca. 20 minutter. Tag dem herefter ud af ovnen og lad dem køle en smule af. Hak hvid chokolade groft. Placer på en bageplade med bagepapir. Varm ovnen op til 190 grader varmluft. Når ovnen er varmet op, så sættes den hvide chokolade ind. Det skal have mellem 5-10 minutter. Begynd at holde øje med det efter 4-5 minutter, da det går stærkt. Det skal blive lysebrunt. Hvis det begynder at blive mørkt i kanterne, så kan du lige skrabe det hele sammen. Når den har en flot gylden/karamelliseret farve, så er det færdigt. Tag det ud af ovnen og lad det køle helt af. Hak det herefter groft, så du kan bruge det på toppen af din dessert. Nu til råcreme. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker. Pisk indtil det bliver luftigt og lyst. Det tager ca. 4-5 minutter. Pisk fløde til en let skum i en anden skål. Vend æggeblomme-blandingen sammen med flødeskummet. Rens og fjern stilken fra jordbær. Halver dem. Anret dine tallerkener med bagte rabarber, jordbær, råcreme og karamelliseret hvid chokolade på toppen. Pynt evt. med frisk mynte eller andet grønt. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Fiskars Opskrift på bagte rabarber med råcreme I samarbejde med Fiskars får du her opskriften på bagte rabarber med råcreme, jordbær og karamelliseret chokolade. Den dejligste sommerdessert, som bare smager af dansk sol og sommer! Rabarber skæres i mindre stykker og bages i ovnen og så laves der karamelliseret hvid chokolade, som lige er prikken over i’et. Har du prøvet at lave karamelliseret hvid chokolade? Når chokoladen bages og afkøles, så bliver den helt sprød og ændrer fuldstændig smag og karakter. Den smager nærmest som en slags kiks med karamelsmag. Det er så godt sammen med de syrlige rabarber, de søde jordbær og en luftig og let råcreme. Nu har vi i flere indlæg haft fokus på Fiskars’ All Steel serie og især deres gryder og pander, men deres knive fortjener også noget opmærksomhed. De har nemlig også et stort udvalg af All Steel knive, herunder en brødkniv, grøntsagskniv, en kinesisk kokkekniv, skrællekniv, tomatkniv og mange flere. Vi kan kun anbefale at man har et godt udvalg af forskellige knive, da de hver især har deres egne egenskaber og tjener et bestemt formål. All-Steel knivene er nogle af vores favoritter, da de er ekstremt slidstærke og holder sig skarpe i meget lang tid. De har desuden et helstøbt design, som gør, at de ikke blot er smukke, men også er nemme at vedligeholde. LÆS OGSÅ: Ærterisotto Hvilke knive kan I anbefale? Som vi også lige nævnte kort, så kan vi helt klart anbefale at have et udvalg af forskellige knive. Lige her har vi vist tre forskellige, som er et godt udgangspunkt. Den lille All Steel skrællekniv er genial til at skære små frugter og grøntsager ud. Den er god til at tage toppen på jordbær, men vi bruger den også til at skære æbler, pærer, agurk osv. En lille og god kniv, som er helt uundværlig. Så er der All Steel grøntsagskniven i midten, som er god til mindre snitteopgaver. Her bruger vi den blandt andet til at hakke hvid chokolade. Og til sidst er der den store All Steel kokkekniv, som er perfekt til de fleste skæreopgaver. Den kan bruges til grøntsager, kød osv. En god all-around kniv kalder vi den også. Fælles for alle knivene er, at de ligger godt i hånden, hvilket er noget af det vigtigste, når det gælder knive. Rabarberdessert med karamelliseret hvid chokolade Vi blev selvfølgelig nødt til at udnytte, at rabarbersæsonen er over os. Måske du er heldig at have rabarber i haven, som du ikke ved hvad du skal bruge til. Men ellers kan man også købe de flotteste og lækreste rabarber i butikkerne nu. Det er simpelthen en af de smukkeste og nemmeste desserter. Hvis du gerne vil lave en dessert, som ligner en million, men som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet, så skal du give dig i kast med denne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.