Bagte rodfrugter med balsamico Bagte rodfrugter med balsamico Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 35 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på bagte rodfrugter med balsamico. Server de bagte rodfrugter til oksemørbrad, rødt kød eller andet kød. Ingrediensliste Rodfrugter 800 g. rodfrugtsblanding 4 spsk. raps- eller solsikkeolie 3 tsk. tørret timian 2 tsk. salt Balsamico-glace 1 dl. balsamico Fremgangsmåde Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl rodfrugter. Du kan bruge pastinak, gulerødder, rødbeder osv. Skær dem i stave eller både. Placer dem i et ildfast fad eller i en dyb bradepande beklædt med bagepapir. Fordel olie, salt og timian udover. Vend det hele godt sammen, så de alle er dækket af olie. Bag rodfrugterne i midten af ovnen først i 20 minutter. Tag dem ud og der rør rundt i dem, så de bliver stegt ligeligt over det hele. Bag dem i yderligere 20-25 minutter, alt efter hvor god din ovn er. Kom balsamico eddike op i en gryde. Tænd blusset for middel varme. Lad det simre til det er reduceret til den halve mængde (det tager ca. 10 minutter – pas på, at det ikke brænder på, så hold øje). Når den køler af, så tykner den også en smule, så pas på ikke at koge den for meget ind. Tag gryden af varmen og hæld din glace over i en beholder. Når alle rodfrugter har fået farve og er blevet lidt sprøde, så tages de ud. Fordel balsamico glace udover rodfrugterne. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på bagte rodfrugter med balsamico Lav en omgang bagte rodfrugter med balsamico som tilbehør til aftensmaden. De smager skønt som tilbehør til oksemørbrad, svinemørbrad, kyllingebryst, en stor rød bøf eller til en omgang falafler. Bagte rodfrugter er noget af det bedste i efteråret, når alle de lækre rodfrugter er i sæson. Og har du prøvet at lave dem med balsamico? Det smager nemlig så lækkert og er så er det så nem en måde at gøre dem lidt ekstra smagfulde på. Vi bruger balsamico-eddike, som vi så koger ind til en glace. Den glace fordeler vi så over de bagte rodfrugter inden servering og det smager SÅ godt. Når man koger balsamico ind, så bliver det sådan en karamelagtig tyk sauce, som har den perfekte balance mellem syrlighed og sødme. Du kan også bruge glacen ovenpå salater osv. LÆS OGSÅ: Bagte tomater med balsamico Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.