Sunde burgerboller

sunde burgerboller
Opskrift til stk. Opskrift til 6 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde burgerboller, som er lavet på kun 5 ingredienser. De kan også kaldes proteinburgerboller, da de har et højt indhold af protein.

Ingrediensliste

 • 250 g. havregryn
 • 350 g. hytteost
 • 4 stk. æg
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Alle ingredienserne hældes op i en skål. Herefter bruges en stavblender til at blende det indtil du har en ensartet dej. Hvis dejen virker for tynd, tilsæt da lidt mere havregryn. Lad dejen trække 5-10 min.
 2. En bageplade gøres klar med bagepapir. Form til 6 boller med to skeer.
 3. Drys med sesam.
 4. Bages i cirka 25 minutter.
 5. Lad dem afkøle på en bagerist. Del de svampede burgerboller og kom det fyld i du synes. Der er mange muligheder både cheeseburger, hamburger, crispy chicken burger eller som vi har gjort; stegt kylling med avocado, rødløg og salat.
 6. Burgerbollerne opbevares i en frysepose i køleskabet eller fryses ned.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde burgerboller på kun 5 ingredienser

Her får du en super nem opskrift på sunde burgerboller. De er lavet med kun 5 ingredienser og er fyldt med protein og masser af fibre. Man kan endda kalde dem proteinburgerboller, da indholdet er protein er højt fra æg og hytteost.

Du kan lave den klassiske burger med oksekød eller du kan lave en lækker kyllingeburger. Det er kun fantasien, som sætter grænser.

LÆS OGSÅ: Sunde proteinpølsehorn

sunde burgerboller

Glutenfri burgerboller

Det her er de absolut bedste glutenfri burgerboller. De er lavet med havregryn, som naturligt er glutenfri, men de fleste pakker kan indeholde spor af gluten, da de er lavet samme sted som andre melsorter. Hvis du er glutenallergiker og slet ikke kan tåle gluten, så kan du sagtens bruge glutenfri havregryn. Det ændrer slet ikke på smagen.

Sunde burgerboller

Så hvis du mangler en nem og hurtig opskrift på sunde burgerboller, så er det uden tvivl disse du skal prøve. De kan laves på 30 minutter og kræver hverken hævning, æltning eller gær. Det bliver ikke nemmere! Du kan også sagtens erstatte hytteosten med neutral skyr eller naturel yoghurt, hvis du ikke er så meget for hytteost. Men man kan altså slet ikke smage hytteosten, hvis det er det, du er bange for.

Følg også med på Facebook

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Hej Stine,

   Foodprocessor. Eller så kan du blende havregryn og så ælte det hele godt sammen med hænderne 🙂

   Kh

  1. Hej Kathrine,
   Det har vi ikke prøvet. Vi vil tro, at du godt kan. Giv endelig lyd hvis det lykkes 🙂
   Kh

  1. Hej Malene,

   Ja, det kan de, men det kan godt tænkes, at der skal tilføjes lidt ekstra havregryn, hvis du bruger CHeasy. Den er lidt tyndere end andre slags 🙂 Bare husk, at din “dej” skal være meget fast.

   Kh

 1. Hej
  Har lavet dem nogle gange efterhånden og de er super lækre, er det meningen de skal være meget svampe indvendig ? Mvh sabrina

 2. Hejsa
  De her burgerboller er vildt godt, tror I det er muligt at lave en tilsvarende opskrift på pitabrød??

Skriv en kommentar